Râul Jiu face clăbuci! Jgheab pentru deversarea apei cu detergenți, sub ochii Gărzii de Mediu Gorj


Cetățeni din Târgu-Jiu care locuiesc pe celălalt mal al râului Jiu, în spatele mall-ului din municipiu, au sesizat Gorj-Domino, că un agent economic care și-a deschis, de puțin timp, o activitate comercială în acea zonă ar polua Jiul. Poluarea se face fără jenă, spun reclamanții, angajați ai firmei în cauză confecționând un jgheab prin care apa cu detergenți, folosită la spălarea mașinilor, este deversată în râu. Oamenii au văzut și fotografia cum apa cu clăbuci se scurge prin jgheab în Jiul curgător.

Locuitorii de pe celălalt mal al Jiului sunt siderați de situație dar mai ales că persoanele abilitate de la Garda de Mediu Gorj nu văd ce dezastru ecologic se produce zilnic în zona spălătoriei respective. Oamenii se întreabă cum firma a primit avizele necesare pentru funcționare și niciun verificator nu s-a întrebat unde va scurge spălătoria apa uzată. Reclamanții susțin că în zonă se pescuiește, dar că pescarii nu ar fi realizat că faina piscicolă este contaminată cu detergenți.
Cetățenii cer măsuri imediate și un comunicat oficial prin care Garda de Mediu să arate că își face treaba și îi sancționează pe cei vinovați. Dovezile prezentate de reclamanță arată fără echivoc că pe jgeabul montat pe malul Jiului se află clăbuci de la detergentul folosit pentru spălarea autoturismelor în spălătoria respectivă.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.