sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 7:06

Recepție pe repede ‘nainte la fosta groapă de gunoi a municipiului! Comisia primăriei a dat înapoi


O comisie numită prin dispoziție a primarului Gigel Jianu, formată din angajați ai primăriei, executant, proiectant, diriginte de șantier, au fost prezenți, luni, în zona Ploștina pentru recepția finală a gropii de gunoi a municipiului Motru. Recepția nu s-a făcut, ci s-a amânat, o parte a comisiei refuzând semnarea documentelor pentru faptul că nu au cale de acces în perimetrul gropii, dar și pentru faptul că există un dosar penal în cercetare în legătură cu modul defectuos de realizare a acestei lucrări.

Mai exact, anchetatorii au solicitat o expertiză pentru lucrările efectuate la groapă cu doi ani în urmă, dar, culmea, cei care s-au opus vehement sunt cei de la Garda de Mediu. Asta, pe motiv că ar trebuit să ceară acceptul Comisiei Europene pentru a permite realizarea expertizei în cauză. Motivația este falsă, în fapt dorindu-se a se ascunde faptul că la groapă nu au fost efectuate toate lucrările conform caietului de sarcini și proiectului, fiind suspiciuni rezonabile că s-au recepționat și facturat lucrări care nu au fost puse în operă.
Cât despre respectarea modului de lucru la groapă, acesta nu se mai ia în calcul deoarece pe perimetrul gropii s-a intrat cu utilaje grele, cu șenile, după ce a fost așternută pânza geo-textilă, lucru interzis în caietul de sarcini. Stratul de pământ ce ar fi trebuit să acopere groapa trebuia să aibă 1,20 m, cilindrați, iar anchetatorii, prezenți la fața locului, ei făcând poze și ridicând monstre, au găsit doar între 2-5 cm dar și o suprafață de peste 1000 mp neacoperită deloc.
Practic, vegetația nu putea să crească, neavând pe ce.

Sanda se vrea penelist, pentru scaun

Lucrurile nu vor rămâne așa deoarece mai multe ONG-uri sunt hotărâte să facă demersuri la Comisia Europeană pentru a verifica modul defectuos al lucrărilor pentru care primăria muncipiului a plătit aproape 10 miliarde de lei vechi.
Problema este și mai gravă, deoarece șeful Gărzi de Mediu, prin fișa postului are ca atribuții, trasate de minister, să se ocupe, personal, de toate demersurile, pentru închiderea corespunzătoare a gropilor de gunoi și a iazurilor de cenușă, unde este cazul. Acum, Sanda face demersuri să avantajeze primarul PNL de Motru care este și cel care a acceptat și plătit facturile firmei de casă care nu a executat întocmai lucrările de conservare ale gropii de gunoi dar și-a luat aproape toți banii pentru asta.
Nu toată lumea acceptă însă ilegalități doar pentru a-i face pe plac șefului, păstrându-și coloana vertebrală.
Rămâne de văzut cum decurge ancheta penală avându-se în vedere că și polițiștii au fost induși în eroare de expertiza lui Sanda. În cazul în care se va stabili prejudiciu, Statul este nevoit să achite daune foarte mari din cauza unor persoane incompetente.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: