RECOMANDARE pentru CEO din interiorul MINISTERULUI ENERGIEI. Cum se poate realiza MIX-UL ENERGETIC


Fostul consilier al ministrului Energiei, Toma Petcu, care lucrează și pentru actualul Anton Anton, Dian Popescu, susține că administrația CEO ar trebui să pună în funcțiune Termocentrala Chișcani.

Liderul ALDE Gorj susține că CE Oltenia ar putea realiza un mix energetic odată cu realizarea gazoductului BRUA. Recent, s-a aflat câștigătorul licitației care se va ocupa de acest proiect. Lucrările se ridică la peste 500 de milioane de euro, circa 170 de milioane de euro, venind de la Uniunea Europeană. Conducta, cu diametrul de 2 metri, va trece prin 12 localități gorjene: Dănciulești, Stejari, Hurezani, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu-Cărbunești, Scoarța, Bălănești, Bumbești-Jiu, Turcinești și Schela. „Licitația pentru gazoductul BRUA a fost adjudecată. România va deveni un hub energetic. Un mare colector de gaze. Țara noastră va deveni un jucător pe piața de gaze. Din punctul meu vedere, cred că factorii de decizie ar trebui să se gândească serios să pună în funcțiune termocentrala pe gaze de la Chișcani, Brăila. Acesta ar fi primul pas ca CE Oltenia să realizeze un mix energetic ”, a declarat Dian Popescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

3 comentarii

  1. Fugi mai ,, constructorasule ,, de stadioane neterminate si te culca . Brusc , te pricepi si la gaze naturale ? Ca la cele intestinale esti specialist .

  2. Energia produsa pe baza de hidrocarbuni mult mai ieftina decat cea produsa pe baza da carbune.

  3. Gustave le Bon

    Ar fi o investitie inutila. Mai degraba ar fi trecerea pe gaz a termo Isalnita sau mai probabil Craiova2.Treaba specialistilor, nu a mea sau a lui Dihan Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.