duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:12

RECOMPENSĂ de la Borza pentru sindicalistul Sulea – șef peste Hidroelectrica Tg-Jiu

decebal-sulea

În ultimele săptămâni unele instituții cu atribuțiuni de control și-au pasat responsabilitatea de la una la alta, în cazul gunoaielor din lacurile de acumulare de pe râul Jiu. În final, s-a ajuns la concluzia că răspunzătoare pentru situație este compania care deține cele două baraje, iar reprezentanții Hidroelectrica au găsit soluția să scape de gunoaie și eventualele amenzi: au golit lacurile, fără să se gândească la faptul că vor provoca un dezastru ecologic.
Mintea luminată care conduce sucursala Hidroelectrica Tg-Jiu este nimeni altul decât fostul sindicalist Decebal Sulea, fost președinte al ”Hidrosind”.

Câștiguri de sindicalist, în anul insolvenței

Decebal Sulea a fost unul din cei mai vocali sindicaliști la momentul în care Hidroelectrica a intrat în insolvență și unul din oponenții Remus Borza, mai ales după ce lichidatorul judiciar a făcut public raportul privind cauzele care au dus la starea de insolvență, sumele încasate de liderii Hidrosind țineau prima pagină a ziarelor. Sulea era încadrat ca inginer și în 2012, anul intrării în insolvență a companiei, și câștigase numai din salarii, în primele zece luni, peste 105.000 de lei, în plus fiindu-i plătită o sumă colosală pentru diurnă, cazare şi transport, peste 50.000 de lei, iar biletul de odihnă şi tratament al sindicalistului, în acel an, a costat compania 30.866 de lei.
Din postura de președinte al sindicatului Hidrosind, Sulea a fost inițiatorul mai multor proteste, în perioada martie 2012 – mai 2013, împotriva măsurilor dispuse de Remus Borza la Hidroelectrica, în principal a planului de disponibilizări întocmit de lichidator, la scurt timp după intrarea companiei în insolvență.
Protestele s-au oprit în momentul în care sindicaliștii deștepți din Hidroelectrica și-au dat seama că pot câștiga bani frumoși de pe urma proceselor pe care salariații disponibilizați le vor intenta companiei. Potrivit unor surse, Sulea ar fi bătut palma cu câteva avocate care au preluat majoritatea proceselor disponibilizaților Hidroelectrica, consultanța și reprezentarea juridică fiind între 570 și 2.400 de lei, pentru fiecare dosar.

Șef peste UHE Tg-Jiu

După o perioadă în care Sulea i-a făcut și câteva plângeri penale lui Remus Borza, în 18 noiembrie 2014, fără să fie selectat de firma Pederson&Partners, cu care are contract Hidroelectrica potrivit Ordonanței privind Guvernanța corporativă, acesta este numit șef al Uzinei Hiroenergetice Tg-Jiu.
Sindicatul lui Sulea a primit de la lichidatorul Hidroelectrica, Euro Insol SPRL 100.000 de lei cu titlu de sponsorizare, bani pe care liderul sindical nu i-a putut justifica, ulterior. Surse sindicale, spun că atunci când și-a prezentat raportul, într-o ședință care a avut loc la Vîlcea, în care Sulea a fost înlocuit de la conducerea Hidrosind, acesta nu ar fi putut justifica o sumă mult mai mare, în jur de 3,3 milioane de lei, provenită din cotizații.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

3 comentarii

  1. Deci dai cu jula ? Ruşinicăăăăă !

  2. Cine i Sulea spataru asta ?

  3. Numai minciuni….. intrebati cat a furat urmatorul lider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.