Rectificarea CEO s-a blocat la Finanţe: „Şi-au bătut joc de noi! NU s-a vrut binele salariaţilor companiei!”

grevisti-marciuc

În ciuda eforturilor din ultimele zile ale directorului Sorin Boza, care a fost zilnic la Ministerul Energiei, rectificarea bugetului CEO s-a blocat pe circuitul ministerial. Aceasta nu a mai ajuns pe masa Guvernului, blocându-se la Ministerul de Finanţe, deşi responsabilii din sistem au anunţat anterior că nu vor exista probleme.

Salariaţii aflaţi în greva foamei de luni până ieri şi-au suspendat protestul, cel puţin până la învestirea noului Guvern. Protestatarii şi-au dat seama cu nu mai au ce aştepta de la Cioloş sau Grigorescu, punându-şi speranţele însă, în viitorul Guvern.

„Pe un director l-a durut la bască!”

Fără rectificarea cerută încă din vară, salariaţii CEO vor avea de suferit: „Grigorescu şi-a bătut joc de noi. Oamenii au suspendat greva foamei pentru că nu mai aşteptăm nimic de la cei care au fost până acum. Nu au fost aprobate nici rectificarea şi nici hotărârea cu privire la exproprierile din Jilţ Şi-au bătut joc de noi, ăsta e adevărul. Dacă până la sfârşitul acestui an nu va fi învestit noul Guvern, de la 1 ianuarie încolo trebuie găsite urgent soluţii pentru salarizarea celor 1200 de oameni care nu au fost disponibilizaţi, cu toate că şi Consiliul de Supraveghere a avizat concedierea a 802 salariaţi din cei 2.000 cât aveau de gând. Din vară am tras semnale de alarmă, că este necesară o rectificare, că e vitală. Dar, cel puţin pe unul dintre directorii CEO l-a durut la bască şi astfel, am rămas fără rectificare până în ultima lună din acest an. Ce să vă spun, este clar , nu s-a vrut binele angajaţilor CEO”, a spus prim-vicepreşedintele Univers, Adrian Marciuc.

„Mitrescu a minţit. Acum, să tacă!”

Adrian Marciuc nu a uitat nici mesajele pe care le dădea Constantin Mitrescu (FNME): „Mitrescu trebuie acum să tacă. Am avut dreptate întotdeauna. I-a lăudat pe Cioloş şi Grigorescu, a făcut campanie PNL-ului şi a spus că rectificarea va fi aprobată fără probleme. Eu cred că e momentul ca Mitrescu să tacă. Se vede acum că noi am avut dreptate”, a mai spus liderul de la FNSE „Univers”. Preşedintele SME Oltenia, Gabriel Căldăruşe, primul care a intrat în greva foamei a declarat. „Ne suspendăm protestul, încheiem greva foamei pentru că în acest moment este un vid de putere.,Așteptăm să se instaleze noul Guvern și vom decide atunci care sunt căile pe care trebuie să le urmăm. Transmit însă că ne vom bate pentru angajații CEO, și vom ține cu dinții, în special, ca niciun salariat din producție să nu plece acasă. Mai am ceva de spus: Mitrescu şi FNME i-au creditat pe tehnocraţii care au făcut numai rău Complexului Energetic Oltenia şi ne-au înjurat pe noi, ceilalţi. Acum, salariaţii ar trebui să-l întrebe pe Mitrescu de rectificare pentru că se bătea cu pumnii în piept că o s-o facă… Şi, ce vedem acum e că noi am avut dreptate şi el a minţit”, a mai spus liderul.

Întâlnire cu şeful CJ Gorj

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, , managerul CEO, Sorinel Boza, şi liderii sindicali, au avut ieri o întâlnire, după ce s-a aflat că rectificarea nu va avea loc: „Preşedintele CJ ne-a asigurat de sprijinul său total. Aşteptăm aşadar, noul Guvern”, a mai spus Adrian Marciuc.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. La această formă de santaj ordinar practicat de stat prin ministerul energiei,este obligatoriu să i se răspundă pe măsură. Adică, sindicatele toate sa nu semneze nici măcar pt.disponibilizarea unui singur salariat,indiferent că are sau nu condiții de pensionare,cu exceptia doar a celor care dau scris că vor să plece.Altfel,nu.Este limpede că santajul este forma de luptă care dă rezultate sigure,altele ca dialogul argumentat neavînd ce căuta in această cauză. Prin această atitudine,statul dovedeste că se sterge in dos cu documente sau înțelegeri între părți asa cum spune legea! Nu exista nici o motivație argumentată pt.care sec dau afară mii de oameni de ani de zilematit timp cit efectul este zero absolut.Se vrea disparitia acestui sector de economie pur si simplu.Liderii de aici trebuie să plece si să nu mai facă nici-un compromis indiferent de consecinte.

  2. Esti varza nene! Daca ai fi fost contemporan cu Stalin ai fi avut fonctie mare in colectiva de partid.

    • Asta a inteles BEBE😂😂😂, de cand a avut taica-su inspiratia numelui, până la maturitate! El crede că ala ” ministerul”, e masina de tipărit bani iar societatile de stat întreprinderi sociale! Nu pricepe ca sandramaua nu poate supravietui cu 7000 de ” plimbăvant” in spate si toti mai multi incompetenți! Nu semnati sa plece prostii si demagogia si CEO va avea soarta CEH! La fel de plina de politruci, doar o litera le deosebeste!

  3. tudor vladimirescu

    Sunteti prosti, daca v-ati uitat in gura lui Grigorescu. Asa este fraierilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.