Reguli stricte pentru locatarii de bloc


Începând cu data 28 septembrie, comportamentul neadecvat al locatarilor într-un bloc va fi taxat de către conducerea asociației din care fac parte, conform noi legislației în vigoare. Regulamentul Condominiului va trebui semnat de proprietari și chiriași, iar documentul va conține detalii despre conduita persoanelor din interiorul unui bloc. Regulile se aplică și vizitatorilor.

Regulamentul se găsește în anexele ordinului, publicat pe 25 februarie în Monitorul Oficial, iar acesta va trebui respectat de toți locatarii, fie că sunt proprietari sau chiriași. Asociațiile de proprietari sunt obligate să adopte, până în septembrie 2019, regulile de comportament în bloc, după modificarea legislației, la sfârșitul anului trecut, prin Legea 196/2018. Este interzisă folosirea aparatelor sau instrumentelor la intensitate mare În document se precizează că este interzisă „tulburarea liniștii proprietarilor/locatarilor” de către orice persoană prin „producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare”.
Locatarii care dețin animale de companie sunt obligați: să respecte prevederile legale pentru deținerea acestora; să nu tulbure liniștea locatarilor; să mențină curățenia pe spațiile comune; să nu aducă atingere drepturilor celorlalți proprietari.
În cazul în care regulamentul nu va fi respectat, cei care se simt afectați pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei. De menționat este faptul că încălcarea acestui regulament nu constituie contravenție.
Mai mult, noua legislaţie le va permite asociațiilor de proprietari să modifice și orele de linişte. În prezent, legislaţia în vigoare are ca ore de ”liniște” perioadele dintre 22.00 – 08.00 şi 13.00-14.00).

Loading...

Citește și

Administratorul unui service auto din Lelești, AMENDAT de ITM Gorj! Ce nereguli s-au găsit!

Un angajator din comuna Leleşti, cu obiect de activitate reparaţii auto, a fost amendat, săptămâna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.