„Relaţia cu soţia mea se degradează cu fiecare zi!”

monalisa-bogdan2

„Bună ziua!
Mă numesc Marian și sunt căsătorit de trei ani. Înainte să ne căsătorim am avut o relație cu soția mea timp de doi ani. Ne-am căsătorit când eu aveam 26 de ani, iar ea 24. Am fost foarte fericiți împreună, înainte de căsătorie abia așteptam să avem o jumătate de oră liberă pentru a o petrece împreună. Profitam de orice moment liber. Relația a fost la fel de apropiată și după căsătorie, în primul an a fost chiar mai apropiată decât înainte de căsătorie. Acum însă mi se pare că lucrurile s-au schimbat, iar relația noastră se degradează pe zi ce trece.
Știu că odată cu trecerea timpului, într-un cuplu, lucrurile se mai schimbă, dar nu mi se pare că e bine ceea ce se întâmplă și în niciun caz nu vreau să ajungem la divorț. Menționez că nu avem copii pentru că ne-am gândit că ar fi mai bine să ne „aranjăm” puțin viața, în sensul de a avea o casă proprie, locuri de muncă stabile și alte lucruri care, odată cu venirea pe lume a unui copil, să nu ne mai creeze probleme și să nu mai reprezinte griji în plus.
În acest moment, eu și soția mea avem o viață liniștită, iar majoritatea planurilor pe care ni le-am făcut le-am dus la bun sfârșit. Pe plan sentimental însă, lucrurile nu stau la fel de bine. Amândoi simțim că  ne îndepărtăm unul de celălalt cu fiecare zi. Nu mai punem atât de mult accent pe ceea ce vrea celălalt, nu ne mai petrecem la fel de mult timp împreună, iar fiecare are propriile activități pe care le desfășoară independent chiar și atunci când suntem acasă. Suntem conștienți de toate aceste lucruri, pentru că le-am discutat, dar nu știm ce e de făcut, cum să facem să reaprindem dragostea care ne-a legat și încă ne mai leagă, dar nu știu dacă mai e la fel de puternică. Nu cred că este vorba despre simpla rutină cu care «se luptă» fiecare cuplu după o anumită perioadă, pentru că amândurora ni se pare că e mai mult de atât. Nu ne certăm, doar că nu mai suntem la fel de apropiați.
Ce să facem, pentru că nu vrem să ajungem la divorț?”

Monalisa Bogdan, asistent social cu training în psihoterapie de familie, răspunde:

Bună, Marian!
Un pas mare spre vindecare este conştientizarea, tu te afli în perioada în care conştientizezi că relaţia ta trece printr-un moment dificil şi crezi că dacă nu faci ceva în privinţa asta, ea se poate degrada şi ajungi să pierzi pe cineva drag. Acest pas este unul foarte important ce dă ocazia soluţiilor să apară, atunci când eşti în căutarea lor.
Într-adevăr, relaţiile se schimbă de-a lungul timpului, voi, ca indivizi, vă schimbaţi, dar această schimbare are un volan de care voi ar fi bine să profitaţi să mergeţi în direcţia dorită. Văzând la tine capacitatea de a anticipa, cred că tu poţi să aranjezi în aşa fel lucrurile pentru a ajunge la destinaţia aleasă de tine.
Poveştile de dragoste se schimbă, devin mari poveri dacă se scriu alături de persoane nepotrivite, nu sunt îngrijite sau nu au un scop comun. Cuplurile în perioada lor de cunoaştere, tandem şi curtare ar fi necesar să caute scopul care le ţine împreună. Cu cât găsiţi un scop puternic împreună sau chiar şi mai multe, cu atât relaţia îşi prelungeşte viaţa mai mult.
Rutina este un pericol real pentru un cuplu, mai ales acela care şi-a îndeplinit împreună toate dorinţele. Căutaţi alte dorinţe sau scopuri, cum am spus mai sus. Nu ştiu amănunte ale relaţiei voastre, dar ar fi bine să ai o discuţie cu soţia ta, să-i spui că eşti dispus să participi la reînvierea relaţiei.
Este necesar şi important să căutaţi locurile în care v-aţi simţit bine împreună,unde v-aţi îndrăgostit, momente foarte puternic condimentate din viaţa  voastră, ce au pus stâlpii relaţiei voastre. Stimulaţi fiecare emoţie ce credeţi că vă trezeşte dorinţe puternice şi chiar cele sexuale, pe care aş vrea să puneţi accent de asemenea.
Pentru un sprijin eficient şi sigur, vă recomand să consultaţi un psihoterapeut de cuplu. Acolo voi o să vă cunoaşteţi individual, o să vă descoperiţi cu adevărat emoţiile şi le veţi înţelege. Când vei reuşi să te cunoşti pe tine şi să te înţelegi, vei şti ce decizii să iei pentru a avea o viaţă aşa cum îţi doreşti şi lângă cine-ţi doreşti.
loading...
Loading...

Citește și

ALAIUL OBICEIURILOR DE IARNĂ LA TÂRGU-JIU

300 de colindători din judeţele Gorj şi Mehedinţi sunt așteptați să participe în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: