miercuri , 19 februarie 2020 - 19:17

Remedii simple pentru a scăpa de durerea de urechi


Foarte neplăcute, durerile de urechi îţi creează un disconfort ce nu te lasă să te concentrezi asupra activităţilor zilnice.

Până să ajungi la medic, încearcă să-ţi alini suferinţa cu remedii ce pot fi făcute acasă. Dacă aceasta durează mai mult de 24 de ore, mergi la specialist!

  • Pungile cu gheaţă. Dacă ţii la ureche o pungă cu gheaţă sau o cârpă rece şi umedă timp de 20 de minute, aceasta poate ajuta la amorţirea durerii sau reducerea posibilei inflamaţii.
  • Perna electrică. O pernă care se încălzeşte prin mecanism electric sau o cârpă fierbinte ţinută pe ureche timp de 20 de minute poate ameliora temporar durerea. Acest remediu relaxează muşchii şi ajută la circulaţia sângelui.
  • Dormitul în poziţie ridicată. Această poziţie de somn e uneori recomandată pentru a reduce presiunea acumulată în urechi.
  • Guma de mestecat. Dacă o durere de urechi are loc în timpul unui zbor cu avionul sau când eşti la o înălţime mai mare, mestecatul gumei poate ajuta la reducerea presiunii sau în momentul în care simţi că îţi “pocnesc” urechile.
  • Distragerea atenţiei. Metoda care funcţionează mai ales în cazul copiilor e cea de distragere a atenţiei prin jocuri. E vorba de jo-curi în natură, care să-i solicite fizic.
  • Exerciţiile pentru gât. Uneori, durerile de u-rechi sunt cauzate de tensiu-nea muşchilor din jurul canalului auditiv, exercitând astfel presiune în toată zona. În acest caz, câteva exerciţii pentru gât pot ameliora disconfortul. Rotiţi uşor gâtul şi capul, ridicând umerii până aproape de urechi. Repetaţi pe parcursul zilei.
  • Apă oxigenată. Toarnă 5-10 picături în urechea afectată, apoi aşează-te pe partea opusă, culcat, în pat. Stai câteva secunde, apoi scurge şi clăteşte cu apă rece. Nu te speria de bulele create de apa oxigenată, deoarece acestea ajută la îndepărtarea excesului de ceară din canalul auditiv.
  • Uscătorul de păr. După baie, setează uscătorul de păr la o temperatură mai mică şi ţine-l la distanţă de ureche, cel mult 5 minute. Dacă durerea de ureche persistă mai mult de 24-48 de ore, consultă medicul.
  • Chiropractica. Această abordare medicală alternativă încearcă să reducă din durerea urechii şi a altor afecţiuni medicale prin lucrarea muşchilor şi a oaselor. Mulţi cercetători a–firmă că durerile de urechi apar din cauza unor “alinieri” greşite ale oaselor în par–tea de sus a gâtului. Un chiropractician ajută la “realinierea” oaselor şi ulterior reducerea durerii, conform www.sfatulmedicului.ro.
Loading...

Citește și

5 cele mai bune antivirale naturale

Fie că vorbim despre viroze uşoare, cum ar fi guturaiul, rinita sau faringita, ori despre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.