duminică , 20 octombrie 2019 - 12:03

Reprezentanții ALSTOM, la CE Oltenia

ALSTOM-2

Luni și marți, o delegație numeroasă condusă de directorul Alstom Thermal Services, Carmencita Constantin, a participat la Seminarul CE Oltenia – Alstom TS, cu tema „Termocentrale – soluții tehnice pentru creșterea eficienței, flexibilității și a duratei de viață”. 

ALSTOM-3

Grupul Alstom este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața britanică de transporturi și energie, cu peste 6.500 de angajați. La nivel global, Alstom are 93.000 de angajați, în aproximativ 100 de țări.

100 de ani de experiență

Carmencita Constantin ocupă funcția de director al Alstom Thermal Services, Local Service Center Bucuresti, din octombrie 2014 și coordonează Romania, Bulgaria si Moldova. De asemenea, Alstom Thermal Services este divizia din cadrul Alstom Power responsabilă cu gestionarea ciclului de viața al centralelor de energie termică. Thermal Services în peste 100 de ani în industria prelucrătoare și are echipamente Alstom instalate în aproximativ 25% dintre centralele energetice din lume.

ALSTOM1

„Decarbonizarea”, trendul lumii – „CEO nu face decât să echilibreze energia regenerabilă în sistem”

În cadrul seminarului, Laurențiu Ciurel a vorbit despre tendința la nivel global de „decarbonizare”, fapt ce va duce la dispariția producătorului pe bază de cărbune din Gorj. „În acest moment, Complexul Energetic Oltenia nu face decât să echilibreze energia regenerabilă în sistem. Capacitățile noastre sunt oprite și pornite după cum bate vântul… În condițiile astea este greu să supraviețuiești. Dar, am ajuns la performanțe tehnice cu grupurile noastre, îndeplinind cerințele UE. Numai că suntem în situația paradoxală să facem investiții de sute de milioane de euro după care să închidem blocul!”. La seminarul desfășurat în primele două zile ale acestei săptămâni, CE Oltenia a prezentat și un film în care se vorbește de toate sucursalele companiei și de cele mai eficiente cariere, și, în mod special, de importanța CEO în regiune. Carmencita Constantin a apreciat prezentarea companiei spunând că speră în schimbarea opticii statului cu privire la producătorii de energie pe bază de cărbune. „Tradiția energetică merge mai departe”, a spus aceasta referindu-se atât la corporația pe care o reprezintă cât și la  Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, directorul general Alstom TS LSC RO a mai vorbit despre experiența sa, de peste 30 de ani, în domeniul cercetării, spunând că Alstom rămâne un partener al companiei din Gorj, care poate aduce un plus valoare CEO prin utilizarea în mod inteligent a echipelor de mentenanță. Aceasta a dat exemple reușite ale unor proiecte implementate în precum Serbia,  Polonia sau Marea Britanie.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: