Reprezentanții ISJ Gorj, în Spania

proiect-isj

Inspectoratul Școlar Județean Gorj derulează, în această perioadă, proiectul Leonardo da Vinci „Strategii europene de management pentru calitate în educație”, proiect finanțat de Comisia Europeana prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formarii Profesionale, scopul principal al proiectului fiind acela de a dezvolta învățământul tehnologic, în special în mediul rural.

proiect-isj-2
Cinci directori ai unor licee tehnologice din mediul rural, reprezentând județul Gorj, și cinci inspectori școlari din cadrul  Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj  participă la activitățile desfășurate, în perioada 31 martie – 13 aprilie 2014, la  Instituto de Educación Secundaria ,,Politécnico Hermenegildo Lanz” Granada.
Pe parcursul proiectului s-au făcut analize privind organigrama  unei școli VET, au fost identificate exemple de bună practică, metode și instrumente utilizate în asigurarea calității în VET. Au fost prezentate două sisteme de asigurare a calității în VET din România și din Spania, au fost organizate dezbateri despre conceptul de calitate în unitatea școlară VET, a fost analizat modul în care se realizează autoevaluarea și instrumentele utilizate la autoevaluare și au fost stabilite  direcții în care trebuie să se desfășoare colaborarea dintre școală, comunitate locală și agenți economici. De asemenea, au fost stabilite direcții de  corelare a ofertei școlare VET din mediul rural cu cerințele pieței muncii și au fost prezentate oportunitățile de formare a cadrelor didactice prin programe finanțate de Comisia Europeană.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.