Reprezentanții O colului Silvic din Novaci au marcat ILEGAL peste 60 de arbori!

La data de 30 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Mușetești s-au deplasat în pădurea  proprietatea Primăriei Mușetești ce se află în gestiunea Ocolului Silvic Novaci, unde în prezența reprezentanţilor Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, s-au sezisat din oficiu cu privire la faptul că doi bărbaţi de 58 şi 42 de ani, din comuna Muşeteşti, reprezentanți ai Ocolului Silvic  Novaci, au folosit fără drept dispozitive de marcat pentru marcarea unui număr 62 arbori de esență pin, cu diametrele la cioată cuprinse între 28 – 50 cm, în interiorul parchetului de exploatare aparţinând unei societăţi comerciale, deși nu aveau acest drept, întrucât amplasamentul era predat către societatea în cauză şi nu puteau mări volumul APV-ului.

Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a constat că din cei 62 de arbori esență pin, au fost tăiați fără drept, 27 arbori, însumând aproximativ 15 metri cubi material lemnos ce a fost sustras.

Reprezentanții I.T.R.S.V. Vâlcea au dispus sistarea lucrărilor de exploatare până la clarificarea situației, materialul lemnos găsit la fața locului urmând a fi predat Ocolului Silvic Novaci.

Prejudiciul cauzat este în curs de estimare.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  folosire fără drept a dispozitivelor de marcat, tăiere fără drept și sustragere de arbori.

loading...
Loading...

Citește și

Bărbat amendat de Poliția Locală pentru că a tranșat un porc în spatele blocului

Un bărbat a fost amendat, luni, cu 1.000 de lei de Poliția Locală Oradea. Acesta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: