„Respect in Europe” – un nou proiect european la Grădinița cu Program Prelungit „Vis de Copil” Tg-Jiu

Grădinița cu Program Prelungit ,,Vis de Copil” Tg-Jiu participă, alături de alte unități de învățământ din Franța, Madeira (Portugalia) și Guadelupa la Proiectul Erasmus+, parteneriat strategic de schimb interșcolar KA 229, cu titlul SHARE,,Stronger together for the Heritage, Arts, culture, and Respect in Europe”, care  se desfășoară în perioada 1.09.2019-31.08.2021. Principalul obiectiv al acestui proiect este schimbul de bune practici.

Prin acest proiect se dorește aprofundarea la copii a cunoștințelor despre propriile culturi, precum și descoperirea culturilor altor țări partenere, acest lucru ducând la formarea cetățeniei europene. Activitățile prilejuite de acest proiect vor dezvolta un sentiment de cooperare, preșcolarii și elevii vor descoperi cultura, oamenii și tradițiile altor țări. Astfel, vor putea identifica caracteristicile civice și de mediu ale acestor parteneri.

Această imersiune culturală va permite copiilor familiarizarea cu limba engleză și  utilizarea acesteia în comunicarea orală și scrisă. De asemenea, acest proiect va lupta împotriva abandonului școlar și a inegalităților prin plăcerea și motivația artistică, culturală și prin diverse sugestii pedagogice. În plus, aceste activități vor fi adaptate  preșcolarilor și elevilor aflați într-o situație de handicap.

Activitățile vor acoperi mai multe aspecte ale patrimoniului cultural, inclusiv literatura, gastronomia, arta, muzica. Aceste activități vor conduce la o co-construcție a    mass-media cum ar fi realizarea unei carți electronice, activități de cooperare interactivă (video-conferințe, spațiu înrudit) și crearea unui web-site.

Proiectul va deschide comunitatea educațională către cultura europeană, profesorii își vor împărtăși practicile pedagogice, iar școlile vor putea să creeze o rețea de parteneri și să își contureze, să își dezvolte dimensiunea în Europa pentru a-și promova mai bine propriile valori.

În perioada 21-25 octombrie 2019 România a luat parte la prima mobilitate din cadrul acestui proiect, care a avut loc în Madeira, cu tema ,,Spune-mi cine ești!”, școala organizatoare fiind Ribeiro Domingos Dias din Funchal. Profesorii prezenți au avut posibilitatea de a descoperi o parte din cultura, folclorul, gastronomia și patrimoniul țării gazdă. De asemenea, au participat la un workshop în cadrul căruia au învățat să creeze un ebook, să editeze materiale video, să lucreze pe platforma E-Twinning; au creat un ebook cu prezentarea în paralel ( în fiecare țară) a unei zile tipice la școală; au participat la întâlniri cu autoritățile locale (reprezentantul primăriei orașului Funchal și al Secretariatului educației).

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în perioada 5-9 martie în Franța, Grădinița cu Program Prelungit ,,Vis de Copil” fiind reprezentată de  trei cadre didactice.

 

Informații despre proiect și activitățile desfășurate se vor regăsi la Colțul Erasmus din grădiniță, iar materialele realizate vor fi postate pe twinspace-ul proiectului.

   ,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”. 

Prof. Pleșa Adela Mihaela

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.