Restaurant clandestin pentru şefii din minerit şi sindicalişti, în sediul fostului EMC Jilţ

marciuc-si-dragu

Directorii şi liderii de sindicat din zona Jilţ şi-au creat o ambianţă perfectă pentru pauza de masă într-un spaţiu intim din sediul fostului EMC. Şefii mineritului din zonă beneficiază de un tratament special din partea a trei salariate „calificate” ale Minprest Serv SA care le pregătesc, zilnic, meniul pentru masa de prânz deşi nu există un cadru legal pentru acest lucru. Boşii de la Jilţ spun că acolo poate servi masa tot personalul pentru că mâncarea se găteşte pe bază de comandă, însă în separeul select de la parterul fostului EMC nu încap decât cinci, maximum şase persoane, la masă şi în nici un caz minerii care ar murdări, cu salopetele lor pline de praf de cărbune, scaunele din piele şi feţele de masă imaculate.

Dragu: Nu e nici o firmă
Contactat telefonic, Dumitru Dragu, a recunoscut că angajatele Minprest le gătesc la parterul fostului EMC, însă contra cost şi pe bază de comandă.
„Nu e singura unitate unde se procedează la fel. Angajatele Minprest fac de toate…şi la centrală şi la bucătărie, dar să ştiţi că poate să mănânce acolo tot personalul, orice muncitor”, a spus directorul.
Dragu a infirmat însă speculaţiile conform cărora „afacerea” ar fi a lui şi a şefului de sector Dumitru Calotă Preda. „Nu e nici o firmă, nu-i adevărat. Strângem câte 10 lei. Sunt două doamne care fac mâncare, au calificare şi mănâncă toată TESA, se dă comandă. Nu-i nici o problemă, doar nişte nenorociţi care umblă cu reclamaţii…”, a precizat directorul Jilţ Sud.

aprovizionare

 

Directorul Giorgi ştie!

 

dragu-si-marciuc

Şefii mineritului şi ai sindicatelor din zona Jilţ au găsit soluţia pentru a mânca un prânz cald: trei angajate ale Minprest Serv SA, pontate fictiv la alte posturi, gătesc, zilnic, pentru aceştia, bineînţeles cu ştiinţa marelui director Gabriel Giorgi.
Procedeul e simplu: comanda, adică ce poftesc directorii şi liderii, o primesc direct de la aceştia, în timp ce servesc ce-au comandat cu o zi în urmă. Fiecare cotizează câte zece lei, iar imediat după ce aceştia pleacă, două dintre femei merg la cumpărături în Mătăsari, la magazinele aflate la o sută de metri de fostul sediu al EMC. Bucătăresele de ocazie aduc proviziile la sediu, iar mâncarea este gătită a doua zi de dimineaţă.
Potrivit unor surse nu există cadru legal pentru pregătirea mesei, adică o firmă pe care să se achiziţioneze alimente, bucătărie şi personal autorizat, plata mâncării fiscalizată, etc., iar mecanismul funcţionează aşa de mai mult de un an şi jumătate, în condiţiile în care sindicaliştii şi foştii directori au fost de acord cu desfiinţarea cantinelor şi a mesei calde pentru mineri. Organele de cercetare penală au stabilit, ulterior, că sindicatele miniere încasau comisioane considerabile de la firmele care emit tichete de masă.

marciuc

 

Directorul Dragu şi sindicalistul Marciuc, clienţi fideli…

 

dragu

…şi, potrivit surselor citate, inventatorii „restaurantului privat” din sediul fostului EMC.
Miercuri, la prânz, şefii de la Jilţ şi-au făcut apariţia pe rând, la ora obişnuită, când masa era pregătită. Primul a sosit Adrian Marciuc, prim- vicepreşedintele Federaţiei Univers, pe la 11,38, într-o Skoda Superb. După doar două minute, la 11,40 a apărut şi directorul Dumitru Dragu, de la UMC Jilţ Sud, cu maşina unităţii, un Ford Ranger, albastru. Alţi şefi veniţi cu câteva minute mai devreme îi aşteptau deja, toţi beneficiind de atenţia cuvenită încă de la intrare.
La ora 12,00, şefii de la Jilţ au ieşit de la masă, iar în faţa sediului Dragu şi Marciuc au purtat o discuţie scurtă, apoi au plecat cu aceleaşi maşini cu care veniseră. La scurt timp, femeile care le pregătesc masa au plecat şi ele pentru a aduce proviziile pentru meniul de a doua zi.

loading...
Loading...

Citește și

Schema de sprijin pentru achiziția certificatelor de CO2 a fost finalizată! Boza: Este singura soluție de supraviețuire a acestui complex!

Zi importantă, miercuri, 14 august a.c., pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), în contextul în care …

7 comentarii

  1. Lasati glumele.In alte unitati e si mai rau.UACC-UL foloseste spatii si energie pentru prepararea mesei pentru anumite personalitati si nu plateste nimic pentru acestea.Asa ca peste tot e numai jaf.

  2. Poate vin si cei de la Investigarea Fraudelor la specializare la ,,,,Matei . Poate iau lectii .Glumeam , in Gorj ar trebui doua batalioane de politisti sa poata tine mica si marea coruptie in frau .Iar pe urma lor inca o companie de la 2,15.

  3. Asa si care-i treaba?Atat timp cat plaltesti mananci.Daca vii cu mancarea de acasa gatita cum este?Lasati vrajelile asteavde frustrati.

  4. PENTRU UNI PROSTII CARE CRED ORICE GOGOASE TOT TAURU A SCRIS.
    DAR SA NU SCRIE TAURU CA NU MAI STAU EI LINISTITI CA STIE FOARTE MULTE NEREGULI SI MAGARI.

  5. ce va prinde mirarea ca toate se intampla cu acordul marelui director ”dracu” adus politic de catre ciurel fara concurs . intrebati pe doamna zelin sa va dezvaluie de ce e in stare . asteptam ANAF-ulllllllllll

  6. Nu e adevarat nimic , astea-s niste minciuni scrise de niste trantori care n-au ce face.

  7. daca este asa luni merg si eu cu 10 lei sa mananc :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: