Restricții pe pasarela din zona Artego, după ce o bucată din trotuar s-a prăbușit! Romanescu: Vom aloca suma necesară pentru intervenția imediată!


Măsuri imediate din partea autorităților, după ce o bucată de 15 metri din trotuarul pasarelei de pe strada Ciocârlău s-a rupt, luni după-amiază. Pompierii au dărâmat partea din trotuar care stătea să cadă peste linia de înaltă tensiune a căii ferate și peste strada de sub pasarelă. Primarul Marcel Romanescu a declarat că a convocat Comisia pentru situații de urgențe și s-a stabilit ca viteza de circulație a autovehiculelor să fie restricționată la 15 km/oră, iar în următoarele trei zile să se facă o expertiză și să fie dată o soluție tehnică pentru reabilitarea imediată a pasarelei.

Pompierii au fost alertați, luni, în jurul orei 14,30 de minute, de trecătorii care au observat că trotuarul din partea de Sud a pasarelei de pe strada Ciocârlău, din zona Artego, s-a rupt și stă să cadă.
La fața locului au sosit echipaje ale ISU Gorj, Poliției locale Tg-Jiu și ale Poliției Rutiere care au oprit circulația pe pasarelă. La scurt timp, și-au făcut apariția și reprezentanții municipalității și cei de la drumuri. În jurul orelor 15,00 s-a luat decizia ca bucata de trotuar ruptă să fie îndepărtată pentru că exista să cadă peste strada de sub pasarelă și peste calea ferată.
Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență care a decis interzicerea circulației rutiere și pietonale pe sub pasarelă prin balizarea zonei și supravegherea permanentă a acesteia, restricționarea circulației pe sensul de mers dinspre sensul giratoriu spre Artego, pe partea carosabilă din zona adiacentă fisurii prin utilizarea unor semafoare temporare, dar și limitarea vitezei de circulație a autovehiculelor, în zona podului, la maxim 15 km/oră. De asemenea, zona va fi permanent monitorizată în vederea identificării în timp real a oricăror modificări structurale.

”Va fi restricționată circulația, sper eu, pe o perioadă cât mai scurtă, pe o singură bandă. S-au instituit restricții și pietonale și auto sub pasarelă, s-a stabilit că trebuie limitată viteza de circulație a autovehiculelor la 15 km/oră și urmează ca în următoarele trei zile să se facă o expertiză și să se dea o soluție tehnică pentru reabilitarea imediată și pentru contractarea lucrării de reabilitare a pasarelei acolo unde au fost astăzi probleme. Era în calcul și reabilitarea pasarelei din Ciocârlău și reabilitarea pasarelei de pe Unirii. Cea de pe Unirii a fost scoasă la licitație însă, din păcate, nu s-a prezentat nimeni și urmează să reluăm licitația, aceasta mai avea nevoie de o reactualizare a indicatorilor pentru a putea fi scoasă, din nou, la licitație. În perioada următoare, după expertiza făcută, vom aloca suma necesară pentru intervenția imediată. În situații de urgență, contractăm direct o societate care poate să reabiliteze pasarela, ținând cont de faptul că suntem spre sfârșitul anului, urmând ca proiectul să-l scoatem la licitație, în totalitate și, în 2020, să alocăm banii necesari pentru reabilitarea pasarelei din Ciocârlău”, a declarat primarul Romanescu, la Tele3.


Loading...

Citește și

Jandarmul din Țicleni nu este singurul dispărut din zona Complexului Studențesc din Timișoara! De negăsit, la exact două luni distanță, este și un student din Hunedoara

Mădălin Ionuț Nisipeanu din Țicleni, jandarm la Gruparea Mobilă din Timișoara, dar și Sandu Vasile …

Un comentariu

  1. Interventia imediata = inchiderea traficului feroviar pe sub pod, coborarea cablurilor care alimenteaza calea ferata si troleibuzele, eliminarea stalpilor Transloc si aducerea utilajelor necesare de la Edilitara pentru demolarea acestuia, urmata de redeschiderea traficului feroviar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.