REȚEAUA DE BLUFURI! Răuț se vrea, din nou, la Resurse Umane. Fostul director și-a reactivat țuțării și atacă laborios, pe toate fronturile, pentru a reveni în CEO


Ion Răuț, fost director în CEO, își dorește cu ardoare revenirea pe o funcție importantă în companie și, pentru asta, și-a creat un comitet care are misiunea de a-i prelua ideile și a le lansa, sub diverse forme, în spațiul public.
Mecanismul prin care sunt lansate tot felul de blufuri e simplu și acționează după o tactică bine stabilită, ca la fotbal: Răuț centrează, dându-și cu părerea pe Facebook, informațiile sunt preluate pe piept, filtrate ilogic și publicate, apoi, pe site-ul unei publicații sub semnătura lui Daea, iar, când subiectul e aproape stins, e readus în atenție, pe gură, de către Crețan și preluat de media locală aflată, în permanență, în lipsă de subiecte.

Triumviratul obscurantist…

… care are ca unic scop reîntoarcerea lui Ion Răuț în CEO nu a depășit faza de a comite niște cimilituri cu pretenții de articol de presă, exclusiv după ideile celui care se vrea director de resurse umane în companie. Exprimările sale denotă faptul că Răuț nu a depășit eșecul răsunător înregistrat în funcția de șef al Direcției de Pază și Securitate a CEO și e prins între liniile inamice, adică între incapacitatea de a face funcțională o structură a companiei care i-a fost încredințată și disponibilizările de acum, care stau în calea revenirii sale în companie, deși a acționat și în spatele frontului.
Răuț a declarat public că așteaptă să fie reîncadrat la CEO prin decizie a instanței și nu are nevoie de susținere, însă tocmai o soluție a Tribunalului Argeș îi poate strica planurile, așa că apelează la tot felul de tertipuri pentru ca judecătorii să amâne verdictul cât mai departe de data în care încep să se împartă preavizele celor o mie de disponibilizați.
Magistrații argeșeni judecă, din luna martie a anului trecut, contestația la decizia de concediere formulată de Răuț împotriva complexului energetic, iar la ultimul termen, cel din februarie, avocatul acestuia a cerut amânarea cauzei, pentru a treia oară, pentru a studia unele înscrisuri din dosar și a solicitat instanței ca CEO să depună varianta integrală a Contractului Colectiv de Muncă și alte documente. Următorul termen va avea loc miercuri 5 aprilie a.c., când este posibilă o nouă cerere de amânare a lui Răuț, întrucât, dacă instanța ar da o soluție favorabilă acestuia, fostul director nici n-ar apuca să fie repus în funcție că l-ar și lua valul disponibilizărilor. Așa că mai are răbdare, doar funcția de director la Resurse Umane, pe care o vizează, e tot vacantă, semn că n-a reușit decât să-și mute domiciliul la Ștefănești-Argeș și n-a avut job asigurat la o multinațională, cum se lăuda în media din Gorj.
Pentru a reveni pe funcția pe care a ocupat-o în perioada octombrie 2012 – iunie 2014, Răuț trage tare alături de amicii care au avut de câștigat în vremea cât el a fost șef în CEO. Specialiștii din companie spun că Răuț n-a reușit să-și lase amprenta nici la Resurse Umane, deși își arogă reorganizarea companiei, și va rămâne în mentalul angajaților ca fiind personajul care a inventat nerozia ”personal în curs de plasare”.
Aflat, la rându-i, în postura de personal în curs de plasare în șomaj, Ion Răuț e scriitor pe Facebook. Cel care-i preia pe nerăsuflate ideile e Marius Ilie Daea, asociat și administrator al SC Media Daea Com SRL și președinte al Asociației ”Eurolife”. Exact în anii când Răuț era jupân în CEO, firma lui Daea a primit două contracte cu compania, pentru furnizarea de ”mape documente” și pentru ”servicii de tipărire și distribuire newsletter intern”, în valoare de 52.250 de lei. Tot în acea perioadă, Asociația ”Eurolife” a primit de la CEO șapte sponsorizări care însumează 21.300 de lei.
Nu avem informații care să confirme dacă articolele publicate, în prezent, de către Daea, pe o platformă on-line care a fost folosită și de CEO, sunt inspirate din ideile lui Răuț, sau sunt scrise chiar de fostul director și semnate cu pseudonimul Marius Daea.


Constantin Crețan, președintele Sindicatului ”Lignitul” și președintele Ligii Muncitorilor din România, pare cel puțin la fel de obedient ca Daea. Crețan expune verbal, pe scurt, mesajele lui Răuț, astfel încât ziariștii aflați tot timpul în criză de subiecte și inspirație să-i preia, constant, declarațiile care au același subiect cu al protectorului său.
Liga condusă de Crețan a primit și ea două sponsorizări în 2013 și 2014 de la CEO, în perioada în care Răuț încă mai avea influență asupra conducerii companiei.


Legăturile Răuț-Crețan nu se limitează doar la atât: în aprilie 2013, firma Sind Tour Operator SRL aflată în portofoliul de influență al Federației ”Univers” a câștigat o parte din contractul pentru biletele de odihnă și tratament ale salariaților din CEO. Coincidență, a doua zi, Constantin Crețan anunța la un post de radio local că a fost ales pe o poziție de conducere în federația sindicală.

”Mi-a cerut să modific evaluările subalternilor”

Cercul de prieteni al lui Răuț e tot mai restrâns, după ce, cât a ocupat funcții în CEO, a uitat chiar și de cei alături cu care a combătut, în vremea când era șomer, din postura de ONG-ist al asociației ”Eurojob”.
Diana Grecu, care a fondat Eurojob alături de Răuţ, a fost trecută cu motiv în categoria „personalului aflat în curs de plasare”, în vremea când acesta era director la Resurse Umane. Femeia a declarat în presa locală că, atunci când a fost numit director de Resurse Umane la CE Oltenia, Ion Răuţ a chemat-o să lucreze cu el. „M-a adus la CEO, numai că nu am mai putut să lucrez cu el. Omul ăsta nu ştia ce face, nu ştia ce vrea să facă. Mă punea să modific notele din directorat după ce ieşea hotărârea de directorat. Astăzi zicea ceva, mâine zicea altceva, deci era clar că nu are o direcţie, o strategie. La nivelul ăsta, la 19.000 de salariaţi, nu se poate conduce aşa. Nu am putut să lucrez aşa. (…) Mi-a cerut să modific evaluările subalternilor. La momentul martie-aprilie 2013 voia să scape de nişte oameni de acolo. Eu cu oamenii ăştia am lucrat, nu puteam să fac alte evaluări. Am înţeles că le-a modificat Olaru Sorin după ce am plecat eu de acolo”, povesteşte Diana Grecu. „Domnul Răuţ ajunsese să se creadă un fel de Iisus, trecea cu capul pe spate printre oamenii veniţi în audienţă şi nu îi băga în seamă”, mai spune Grecu, care adaugă că „ei cred că noi trebuie să le pupăm şi mâna aia cu care dau în noi”, povestea femeia în octombrie 2014.
Trebuie spus că în perioada cât Răuț a fost șef în CEO, sute de salariați ai companiei și-au direcționat 2% din impozitele pe salarii către ”Eurojob”, fiind singura perioadă în care asociația a avut venituri.
Anvergura de mare conducător a lui Răuț e dată nu numai de eșecul reorganizării CEO și de cea a funcționării unei structuri de pază a companiei de unde a fost dat afară pentru incompetență, potrivit conducerii companiei, ci și de alte experimente nereușite. Ion Răuț a făcut parte din consiliile de administrație ale Minprest Serv SA și UEF Motru SA. Din CA-ul UEF Motru, Răuț a demisionat în septembrie 2015, iar după două luni, societatea, la care CEO deține 99% din acțiuni, a intrat în insolvență.

Al doilea KO primit de la Ciurel…

…după ce pe primul i l-a dat când a desființat postul de director la Direcția de Pază și Protecție, a venit în urma unui comentariu pe blogul acestuia. Răuț a scris pe blogul fostului director al companiei un comentariu la un articol scris de acesta, iar reacția lui Ciurel l-a lăsat fără replică: ”Când mă așteptați dimineața, la ușă, să cereți voie să plecați la București „cu materiale pentru SIE și colonelul Pința”, știam că nu acolo mergeți, dle. Răuț. Deși erați convins că mașina dvs. nu are GPS, să vă zic un secret. Avea. Nici nu e nevoie să ne explicați cât erați de potent, că fetele de la pază spuneau singure. În rest, câinele moare de drum lung. La cât mai multe nunți (de câini?), iar ați prins loc!”.

loading...
Loading...

Citește și

Un șofer al CEO a accidentat mortal un pensionar în Filiași!

Un pensionar în vârstă de 75 de ani și-a pierdut viața, luni dimineață, după ce …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: