„Rețeaua Morții”. Amănunte cutremurătoare: BOLNAVII DE CANCER, LĂSAȚI FĂRĂ MEDICAMENTE VITALE de către doctorița Găvănescu!


Poate vă întrebați de multe ori cum ajung bolnavii internați în spital să cumpere tratamentul necesar, în timp ce în farmacia unității medicale există stocuri de medicamente.
Procurorii care investighează cum funcționa mecanismul infracțional pus la cale de medicul Mariana Găvănescu, fosta șefă a Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de urgență Tg-Jiu, anchetată penal în dosarul ”Rețeaua Morții”, au găsit răspunsul, iar lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât e vorba despre pacienți bolnavi de cancer lăsați, intenționat, fără două dintre medicamentele vitale care ar fi trebuit să le fie administrate gratuit prin Programul Național de Oncologie, care erau direcționați să le cumpere de la anumite farmacii, la înțelegere cu distribuitorii de medicamente.

Distribuitorii de medicamente părtași la fraudă

Amănunte uluitoare au descoperit procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiţie în dosarul ”Rețeaua Morții”, în care sunt cercetate penal mai multe cadre medicale, alături de fosta șefă a Secției Oncologie a SJU Tg-Jiu, Mariana Găvănescu, cea care a creat o adevărată rețea infracțională prin care direcționa banii alocați pentru medicația, calmantele și tratamentul la domiciliu al bolnavilor de cancer spre firmele pe care le controla prin intermediul unor persoane interpuse.

În virtutea funcției de șef al Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, Mariana Găvănescu a stabilit, în mod abuziv, necesarul de medicamente pentru pacienții cu afecțiuni oncologice internați, în scopul satisfacerii unor interese personale.
Despre ce era vorba: la indicația unor distribuitori de medicamente, doctorița Găvănescu a întocmit un referat de necesitate pentru achiziția de medicamente din care s-a omis intenționat Avastin și Heceptin esențiale pentru tratamentul pe trimestrul IV al anului 2014 al unor pacienți internați, medicul intenționând să le prescrie pe rețete în baza cărora acestea să fie ridicate direct din farmaciile din oraș.
Deși prin Programul Național de Oncologie s-au alocat banii necesari pentru achiziționarea celor două medicamente, la nivelul SJU au fost cheltuite integral aceste sume, în baza referatelor întocmite de doctorița Găvănescu fără a achiziționa aceste medicamente care nu se regăseau nici în farmacia SJU unde erau stocate medicamente de 700.000 de lei.
Acest aspect a fost constatat și de funcționarii Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj, iar amănunte importante au fost descoperite în urma înregistrării discuțiilor dintre medicul Mariana Găvănescu și asistenta șefă de la Oncologie, Simona Crețu.
Doctorița Găvănescu, tot la sugestia distribuitorilor de medicamente, a intervenit pe lângă directorul medical al CJAS Gorj pe care a determinat-o să solicite aprobarea Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate pentru ca cele două medicamente să fie eliberate beneficiarilor pe bază de rețetă.
Demersul interesat al șefei de la Oncologie a determinat CNAS să transfere către CJAS 417.000 de lei din fondurile alocate tuturor farmaciilor care au rămas, temporar, fără resurse financiare pentru a se acoperi necesarul de Avastin și Heceptin ridicate de pacienții cu afecțiuni oncologice din Gorj. Suplimentarea de fonduri s-a făcut în baza unei adrese întocmite retroactiv din partea SJU către CJAS.

Furau medicamente de la bolnavii de cancer

Pe lângă toate astea trebuie remarcat și faptul că procurorii ÎCCJ au descoperit că asistentele Lelia Vienescu și Simona Crețu sustrăgeau medicamente și materiale sanitare de la Oncologie pentru a le utiliza pentru pacienții ce beneficiau de îngrijiri la domiciliu din partea celor două firme ale lor, Ștefarimed SRL, respectiv Paliativ Med SRL.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

3 comentarii

  1. Astea merita sa arda in iar , sau sa le mistuie si pe ele cancerul . Cum sa-ti bati joc de oamenii bolnavi de cancer ? Sa te bucuri la banii lor ? Nenorocitelor ! Sper sa ardeti in iad sau sa putreziti in inchisoare .

  2. Leo , ce ai mai tata ? Ai luat foc din nou ?

  3. Din nenorocire am avut pe cineva apropiat internat la aceasta secție și am fost in vizita .Nu pot sa descriu Tristețea și deznădejdea de pe fetele bolnavilor de acolo Aici sunt internați oameni fără posibilități financiare ,amariti Am plecat plingind și tot pling ca nu am putut sa i ajut cu nimic pe acești oameni decit cu o plasa de fructe și cu o vorba de încurajare Sa ferească Dumnezeu pe toată lumea și vietățile pământului sa nu ajungă la secția asta Aceste BESTii ( Găvăneanu și cele doua sa) sa se sinucidă Nu le este frica de Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.