Revoltă în rândul salariaților de la Cariera Lupoaia!


Salariații Carierei Lupoaia din primul schimb au ridicat, ieri, în sala de apel problema mijloacelor de transport care îi duc zilnic spre utilajele din carieră. Este vorba despre cele două mașini de pompieri, acceptate de CEO din primăvara acestui an pentru transport mix, salariați-piese-scule, în unitatea minieră. Mașinile respective nu pot ajunge, pe drumurile de carieră, la destinație, salariații parcurgând un kilometru cu mașina de pompieri și trei pe jos. Deși o comisie a CEO a verificat calitatea transportului în primele luni acestui an, raportul nu a fost făcut public, iar măsurile lipsesc cu desăvârșire.

Cu cele două mașini second-hand de pompieri sunt transportați zilnic cel puțin 100 de salariați ai Carierei Lupoaia. Oamenii se plâng însă că ajung la utilaje pe jos, deoarece aceleași mașini îi lasă la un sfert din rută, roțile mici nereușind să intre pe drumurile impracticabile din carieră. Asta, mai exact, deoarece drumurile nu sunt pietruite, sunt pline de gropi, și neamenajate corespunzător. Dacă plouă, mașinile de pompieri înoată în noroi, unde rămân în cele din urmă împotmolite.

La Jilț Sud, alte trei ,,pompierese” la fel de proaste

Aceeași firmă deținută de un afacerist cercetat pentru evaziune a reușit să își bage trei mașini de pompieri și la Cariera Jilț Sud. Aceste mașini au fost ușor modificate, fostele bazine de apă fiind scoase de pe mașini pentru a face loc minerilor. Din păcate, pasagerii nu stau pe bănci și pe bucăți de cornier la fel ca niște păsări într-o colivie.
În ciuda faptului că reprezentanții EMC-urilor de care depind cele două cariere au fost contactați telefonic pentru a li se ridica problemele de la Jilț Sud și Lupoaia, respectivii nu au răspuns la apeluri repetate ale liderilor de sindicat.
În cazul în care nu se vor lua măsuri pentru un transport adecvat în cariere, astăzi va fi anunțat, în scris, ITM Gorj și Ministerul Energiei.

loading...
Loading...

Citește și

Foc pus pe proprietatea președintelui Obștii Peștișani! În aceeași seară, tentativă de spargere a unei case de pariuri din comună

Două dosare penale au întocmit polițiștii din Peștișani, la finalul săptămânii trecute, după ce în …

Un comentariu

  1. Aceeasi situatie si la Cariera Tismana : doua astfel de masini deservesc minerii doar cand nu ploua ! La prima ploicica devin inutile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: