duminică , 23 septembrie 2018 - 21:35

REVOLTĂTOR! A MURIT electrocutat pe un stâlp, PENTRU 100 DE LEI PROMIȘI DE PRIMAR. La un an de la tragedie, ancheta bate pasul pe loc la Parchet


În urmă cu mai bine de un an de zile, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit electrocutat, în timp ce schimba becurile arse de pe stâlpii de electricitate din comuna Jupânești.
Procurorii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Din iulie 2016, ancheta bate pasul pe loc, nu s-a dispus urmărirea penală față de nici o persoană, deși primarul Petre Gușiță declara public că a avut un acord verbal cu electricianul de ocazie pentru a face o constatare și, cel mai probabil, mortul va fi scos vinovat.

Imaginile cu trupul neînsuflețit al unui bărbat atârnat pe un stâlp de iluminat la Jupânești, în după amiaza zilei de 12 iulie a anului trecut, până când pompierii au reușit să îl coboare, au șocat o întreagă comunitate și pe toți cei care au văzut fotografiile si filmările în media.
Bărbatul, din comuna Robănești, județul Dolj, s-a electrocutat și a decedat pe loc, după ce s-a urcat pe stâlpul de electricitate pentru a înlocui becurile nefuncționale. Cum a ajuns un ins, în trecere prin comună, să repare stricăciunile la iluminatul public, deși nu era electrician autorizat și nici un contract cu Primăria Jupânești?

Primarul comunei Jupânești, Petre Gușiță, recunoștea, în declarațiile date presei la câteva zeci de metri de locul tragediei că bărbatul decedat și o altă persoană care-l însoțea nu erau angajați ai primăriei, nu aveau nici un contract cu autoritățile locale, dar le trebuia bani pentru motorină, pentru că erau în tranzit prin comună și trebuiau să presteze un serviciu, adică să constate doar dacă sunt becuri arse, ca să primească o sumă de la edil. ”Au oprit la primărie spunându-mi că undeva aici în zonă au o solicitare să vadă dacă nu merg trei becuri pe rețea și că o să vină să verifice dacă este iluminatul funcțional sau poate becurile arse și dacă sunt ok, să le dau 10 lei pentru intervenție. Nu sunt persoane cunoscute mie, au fost persoane care ziceau că sunt în tranzit, că le trebuie 100 de lei pentru motorină și că ei ar face un serviciu să verifice dacă funcționează cumva becurile în rețeaua de iluminat. Eu doar am întrebat să aibă ce le trebuie ca și documente privind autorizarea. Au spus că nu se urcă pe stâlp, doar constată și să spună dacă sunt 3, 5, 7, 10 becuri arse”, afirma Gușiță la acel moment.
Curios este că, în imaginile difuzate în grupajele de știri ale televiziunilor se observă o centură de siguranță cu care fusese asigurat bărbatul, care nu era necesară pentru a constata dacă becurile sunt arse, operațiune ce putea fi efectuată de la sol, dar și becuri noi în ambalaje.
Oficial, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a comunicat că: „Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că între un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din comuna Robănești, județul Dolj, și primarul comunei Jupânești ar fi existat un acord verbal, ca doljeanul să înlocuiască becurile arse de la rețeaua de iluminat public din satul Vierșani-Rogojina. În timp ce era pe stâlp, bărbatul s-a electrocutat și a decedat din cauza leziunilor suferite. De asemenea, victima nu era autorizată de către distribuitorul de energie electrică să efectueze acest gen de lucrări și nu purta echipament de protecție”.
La aproape un an și două luni de la tragicul eveniment, ancheta bate pasul pe loc la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești, iar procurorii nu au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO: Mesajele care vă pot salva viața, trimise de astăzi în Gorj

Testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT va începe vineri, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.