sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 4:42

Rezidenţiat 2019. Victor Costache, anunţ oficial. Când va avea loc concursul

Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, a declarat, joi, că nu vor fi schimbate regulile în ceea ce privește examenul de rezidențiat, acesta urmând să fie susținut în data de 8 decembrie. Ministrul promite că niciun absolvent care va reuși la examen nu va rămâne fără post.

Victor Costache, noul ministru al Sănătății, a spus, într-o conferință de presă la sediul Ministerului, că una dintre principalele priorități ale mandatului său este organizarea examenului de rezidențiat, confirmând data de 8 decembrie.

„În primul rând, la preluarea mandatului, vom încerca să menținem funcționarea normală a Ministerului și a programelor în curs și să prioritizăm câteva direcții principale. Unul din primele aspecte care trebuie menținute funcționale este examenul de rezidențiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga țară care se pregătesc de an de zile pentru acest examen. Este un examen dificil, un examen de cotitură în viața oricărui tânăr absolvent de medicină, așa că susținem desfășurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie”, a spus ministrul.

Costache a mai spus că niciun candidat care va reuși să treacă pragul de 60% la examenul de rezidențiat nu va rămâne fără post.

„Nu vrem să schimbăm regulile jocului și acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Domnul prim-ministru ca și echipa noastră au promis că niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60% și să reușească la examenul de rezidențiat nu va rămâne pe dinafară se vor găsi soluții pentru toți acești tineri. România e țară în care resursa umană este deficitară avem un număr de peste 30.000 de medici care au părăsit țara în ultimii 10 ani. Ar fi aberant să nu integrăm acești tineri care au muncit timp de șase ani și au reușit la un examen de licență. Ei sunt importanți pentru țara noastră și sistemul medical”, a mai spus Costache.

sursa: dcnews.ro

loading...
Loading...

Citește și

Se lansează bancnota de zero euro

Prima bancnotă în euro a Poloniei va fi lansată pe 24 noiembrie pe aceasta fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: