Richard McNair, omul care a evadat din pușcărie făcându-se colet poștal


Richard McNair s-a expediat prin poștă ca să scape din închisoare, însă cea mai ciudată parte a evadării sale a urmat abia după aceea.

Cu toate că Richard McNair este un ucigaș condamnat, a devenit notoriu abia pentru abilitatea lui extraordinară de a scăpa din închisoare. McNair a evadat din pușcărie de trei ori, performanță care este deja impresionantă.

Însă a treia sa evadare, cea din 2006, a necesitat o creativitate cum rareori îți este dat să întâlnești. McNair a dat dovadă de o imaginație ieșită din comun chiar de la început.

Născut în Oklahoma, SUA, pe 19 decembrie 1958, acest om a fost descris încă din copilărie ca fiind foarte inteligent. Iată cum îl caracteriza fratele său:

Wikipedia amintește că, în noaptea de 17 noiembrie 1987, McNair a intrat prin efracție într-o clădire în care erau depozitate cereale, cu intenția de a o jefui. Însă jaful a fost întrerupt de doi bărbați care au dat peste el.

Unul dintre ei era Jerome Theis, un șofer de camion pe care McNair l-a împușcat, omorându-l pe loc. McNair a tras și în al doilea bărbat, dar acesta a reușit să supraviețuiască.

După ce poliția l-a supus unui interogatoriu, McNair și-a predat arma pe care o ținea ascunsă și, la puțin timp după aceea, a fost condamnat la ani grei de închisoare. A primit două sentințe cu închisoarea pe viață pentru crimă și tentativă de crimă, pe lângă o sentință de 30 de ani pentru jaf.

Prima evadare a lui McNair a fost o reușită relativ modestă. A avut loc după arestare, bărbatul evadând din secția de poliție în februarie 1988. McNair se afla într-o cameră cu trei detectivi, legat cu cătușe de un scaun.

Acesta este momentul în care Richard McNair își începe evadările

În buzunar avea un tub de balsam pentru buze. McNair a reușit să folosească balsamul ca lubrifiant, ungându-și mâinile ca să le poată scoate din cătușe atunci când detectivii l-au lăsat singur.

Evadarea a avut ca rezultat o urmărire pe jos, polițiștii fugind după McNair prin oraș. A intrat într-o clădire, iar polițiștii au urcat după el până la etajul al treilea.

Odată înconjurat, McNair a sărit. A căzut pe pământ și s-a rănit la spate, fiind foarte ușor pentru polițiști să-l rețină. Însă asta a fost doar încălzirea pentru următoarea evadare.

În octombrie 1992, pe când își executa pedeapsa într-un penitenciar din statul Statului Dakota de Nord, McNair și alți doi deținuți s-au strecurat printr-o gură de ventilație.

De data asta, McNair a reușit să rămână în libertate pentru mai multă vreme, fiind recapturat abia în iulie 1993. Apoi, a fost trimis într-o închisoare maximă securitate din statul Louisiana. De aici, avea să execute un adevărat tur de forță al evadărilor.

Un colet special…

În închisoare, sarcina lui McNair era să repare saci poștali rupți pentru ca aceștia să poată fi expediați oficiilor poștale pentru refolosire. Aici și-a pregătit marea sa evadare, care a avut loc pe 5 aprilie 2006.

A construit un fel de cocon din materialele pe care le avea la dispoziție, a potrivit în el un tub pentru respirat, l-a ascuns sub o grămadă de saci poștali de pe un palet și a intrat în el.

McNair a rămas acolo până când un motostivuitor a preluat paletul (care era strâns legat) și l-a dus într-un depozit din apropiere, în afara închisorii.

Când angajații din depozit au plecat să ia prânzul, McNair a ieșit din sac cu ajutorul unui cuțit, devenind din nou un om liber. Însă partea cea mai impresionantă a evadării sale abia acum urmează.

Cum să convingi un polițist că ești altcineva

La scurt timp după evadare, un ofițer de poliție l-a văzut pe McNair alergând pe lângă șinele de tren. Știind că în apropiere se petrecuse o evadare din închisoare, ofițerul l-a oprit. Camera de filmat din mașina ofițerului a înregistrat întreaga discuție.

Deși nu avea acte la el și semăna cu descrierea făcută evadatului pe care polițistul tocmai o primise prin radio înainte de a-l opri, McNair a reușit să-l ducă cu vorba pe omul legii.

sursa: incredibilia.ro

Loading...

Citește și

«Coronavirusul, armă biologică, se va răspândi peste tot în lume». Iată care ar fi antidotul!

Adevăr sau invenție? Despre epidemia de coronavirus care se va răspândi peste tot în lume …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.