RISCĂ MedServmin INSOLVENȚA? Ce spune Ion Rușeț


Bugetul prestatorului de servicii medicale în CE Oltenia ar putea fi grav afectat dacă salariații care au dat societatea în judecată vor câștiga procesele.

Situația nu e deloc roză la Medservim. Spune asta chiar Ion Rușeț. Directorul interimar susține că din cauza unor litigii cu salariații, societatea ar putea intra în colaps financiar. Dacă ar câștiga procesele intentate pentru a obține anumite drepturi prevăzute în CCM și neacordate în ultimii trei ani 20% din cifra de afaceri a MedServmin s-ar duce numai pentru plata despăgubirilor. “N-aș putea spune că societatea riscă insolvența. Pot spune că, în momentul de față, MedServmin are o situație relativ stabilă. Dar în contextul în care există pe rol mai multe litigii cu salariații legate de drepturile salariale din anii 2014, 2015, 2016, care ar presupune despăgubiri din partea societății de peste 700 000 lei, adică aproximativ 20% din cifra de afaceri pe care am prognozat-o pentru anul 2017, situația nu e deloc roză. Devine o situație dificilă și sigur finalul de an nu va fi unul cu bucurie. Înseamnă că orice calcule ne-am face, dacă aceste procese pe care le avem, ar fi câștigate de salariați și ar fi puse în executare hotărârile, deoarece știm foarte bine că în ceea ce privește litigiile de muncă hotărârile date de prima instanță sunt executorii, n-am avea nicio șansă ca 2017 să fie încheiat cu un bilanț echilibrat. Deci am avea pierderi semnificative. Eu mi-am propus să am discuții și cu sindicatele și cu salariații individual pe această temă, am avut o serie de discuții, începem negocierea contractului colectiv de muncă la finalul acestei luni. Am un optimism moderat în ceea ce privește găsirea de soluții”, a declarat Ion Rușeț.

SALARII mici. DATORII ZERO la stat și furnizori

Mulți dintre angajații MedServmin au salarii mici. Societatea nu are datorii la stat și nici la furnizori. „Și aici sistemul de salarizare este dezechilibrat. Sunt foarte mulți colegi de-ai mei care au salariul minim pe economie și trebuie găsite soluții,pentru că nu poate un asistent sau un economist sau inginer să stea pe salariu minim pe economie. Aceste soluții le putem găsi numai respectând anvelopa salarială pe care o avem la dispoziție. Eu cred în continuare că există bună credință din partea principalului nostru beneficiar, CEO, pentru a continua pe mai departe activitatea cu societatea noastră. Este obligația noastră să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care prestăm către CEO. Societatea nu are datorii către stat sau către furnizorii de materiale cu care lucrăm”, a conchis directorul interimar al MedServmin.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.