miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:16

Riscă să rămână fără căldură, în prag de iarnă

Scoala-Schela

Mai multe unități de învățământ din județul Gorj riscă să rămână fără căldură în această iarnă. Pentru că nu și-au asigurat toate cele necesare pentru a putea furniza căldură, multe dintre școli depind acum de rectificarea bugetară. În situația de a nu mai putea ține cursurile se numără și școala din comuna Schela, acolo unde zilnic învață peste 130 de elevi.
Reprezentanții autorităților locale susțin că banii necesari pentru asigurarea combustibilului au fost virați școlii, dar că au fost folosiți pentru alte scopuri. Potrivit primarului localității, Aristide Șerbănescu, în cazul în care nu se vor găsi banii necesari pentru rezolvarea acestei probleme, singura soluție va fi ca elevii să nu mai vină la ore. „Era datoria școlii să asigure combustibilul pentru iarnă. Banii pentru combustibil au fost virați și le-am atras atenția din luna august asupra acestui aspect. În acest moment, copiii nu învață în frig pentru că școala mai dispune de o mică rezervă de combustibil, dar pentru tot sezonul au nevoie de foarte mult combustibil pentru care, în acest moment, școala nu are bani. În acest caz, probabil copiii nu vor mai învăța”, a spus edilul.
Cu astfel de probleme se confruntă și școala din localitatea Bălănești. Deși le-a fost furnizat combustibilul, aceștia nu au achitat facturile și nici nu dispun de fondurile necesare. „Ne-am aprovizionat cu lemne încă din luna august, dar nu am achitat factura. Școala nu mai dispune de fonduri și așteptăm rectificarea bugetară pentru a găsi o soluție la această problemă”, a spus Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

loading...
Loading...

Citește și

DISCUŢII privind realizarea unui SPITAL MUNICIPAL la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a prezentat, marţi, într-o conferință de presă, noutăţile legate de noi investiţii în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: