Romanescu, despre BUGETUL din 2020


Municipalitatea va avea la dispoziţie, în acest an, un buget mai mare decât în 2019, având în vedere că a crescut cota de alocare din impozitul pe venit de la 61% la 63%.

Primarul Târgu-Jiului spune că in vistieria primăriei vor fi mai mulţi bani, în 2020, şi pentru că autorităţile publice locale nu mai sunt obligate să suporte în totalitate plata salariilor persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor, ci doar în procent de 50%. Bugetul pentru persoanele cu handicap, pe 2019, a fost de 190 de miliarde de lei vechi. Anul acesta, însă, va crește, odată cu majorarea salariului minim. Marcel Romanescu crede că va ajunge undeva la 270 de miliarde de lei vechi. În municipiul Târgu-Jiu sunt aproximativ 550 de persoane indemnizate. “În acest moment, lucrurile par îmbucurătoare pentru autorităţile publice locale. Adică, am trecut de la o cotă de alocare a impozitului pe venit de la 61% la 63%, ceea ce înseamnă, sume mai mari pe care ar trebui să le primească autorităţile publice locale, începând cu luna ianuarie, nu începând cu luna mai, cum a fost anul trecut. Mai mult decât atât, dacă anul trecut am primit pe nouă luni de zile o cotă de 61%, ne-a obligat să plătim ajutoarele persoanelor cu handicap şi însoţitorilor în totalitate. În acest moment, prin legea bugetului de stat, nu mai plătim decât 50% din aceste sume, ceea ce înseamnă un ajutor binevenit pentru autoritatea publice locală. Deci, 50% va fi suportat din bugetul local şi 50% din cotele defalcate din TVA de la bugetul naţional. Suma la Târgu-Jiu este foarte foarte mare raportată la celelalte localităţi, cred că undeva la 190 de miliarde, toată suma plătită în anul 2029. Deci, sunt sume considerabile, pentru că sunt multe persoane care sunt înscrise şi cărora trebuie să le plăteşti. La nivelul municipiului Târgu-Jiu, cred că e vorba de 550 de persoane indemnizate, cărora trebuie să le alocăm lună de lună aceste sume. Mai mult decât atât, cred că de data aceasta, odată cu creşterea salariului minim va creşte şi această indemnizaţie. Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna director economic, trebuie să prevedem în buget undeva la 270 de miliarde, pentru că întotdeauna îţi iei o marjă de 10% a dosarelor care s-ar putea să intre în plată, a dosarelor în curs”, a conchis primarul Târgu-Jiului.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.