Romanescu, despre noul PREFECT: Este reprezentantul Vioricăi Dăncilă la Gorj


Propunerea lui Cristinel Rujan în postul de prefect de Gorj nu este văzută cu ochi buni de edilul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

Primarul Târgu-Jiului a comentat, miercuri, pe seama promovării lui Ciprian Florescu secretar de stat în Ministerul Afaferilor Interne și înlocuirea acestuia din funcția de prefect. Marcel Romanescu spune că viitorul reprezentant al guvernului în teritoriu, care provine din mediul universitar, se leagă politic tot de PSD. Romanescu este sceptic în ceea ce privește capacitatea lui Rujan de a rezolva problemele din județ, unele dintre ele lăsate “moștenire” de către foștii prefecți. În ceea ce privește relația cu prefectul Florescu, Romanescu a declarat că nu a fost una buna. Edilul Târgu-Jiului acuză că, în ultima perioadă, Instituția Prefectului a devenit o instituție eminamente politică. “Pe de-o parte, sunt fericit pentru că cel anunţat prefect este un om care vine din mediul universitar, un coleg de-al meu din Universitatea “Constantin Brâncuşi”. Din ceea ce ştiu eu, un om cu care se poate discuta. Sper ca această colaborare să fie în folosul cetăţenilor din municipiul Târgu Jiu, pe care îi reprezint, şi aş vrea să cred că domnul Cristi Rujan îşi păstrează echilibrul de care a dat dovadă până în acest moment prin toate funcţiile pe unde a trecut, pentru că este un om care a deţinut funcţii înalte şi, în momentul de faţă, are şi calitatea de înalt funcţionar public. Pe de altă parte, sunt trist, penru că, cel puţin până la această nominalizare, Cristi Rujan era în afara eşecherului politic, era considerat un profesionist şi asta nu i-o poate lua nimeni, dar nu era legat de o formaţiune politică. Astăzi, este reprezentantul Vioricăi Dancilă în judeţul Gorj şi nu ştiu cât de mult va afecta imagina pe care a avut-o anterior. Pe de altă parte, nu ştiu câtă forţă are, pentru că aici contează foarte mult ca, din calitatea de prefect, să poată să gestioneze problemele pe care le avem astăzi la Târgu-Jiu şi sunt câteva dintre ele care trenează de ceva timp. Mă refer la centură, la stadion. Sper ca aceste lucruri să le poată rezolva, deşi nu cred, pentru că nefiind înainte afiliat politic şi neavând o susţinere neapărat politică, va fi foarte greu să poată să creeze legăturile necesare pentru a putea rezolva aceste probleme în judeţul nostru. Cu Ciprian Florescu nu am avut o colaborare foarte bună în ultima perioadă. Cel puţin, în perioada de început a mandatului meu, am crezut că se poate colabora cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu prefectul de Gorj în interesul rezolvării unor probleme. Din păcate, în ultima perioadă, Instituţia Prefectului a devenit o instituţie eminamente politică şi chestia asta m-a întristat”, a conchis Marcel Romanescu.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.