Romanescu își promovează proiectele realizate. Sectorul educațional, în vizorul edilului


Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a luat decizia de a-și promova activitatea de până acum. Edilul pune accent pe sectorul educațional și spune că vechea conducere a prioritizat unitățile de învățământ și cartierele din zona centrală, ocolindu-le pe cele din zonele limitrofe.

„Așa cum am promis, încep de astăzi să vă prezint investițiile pe care le-am făcut în municipiul Târgu Jiu, punând accent pe sectorul educațional. Din discuțiile pe care le-am avut cu foarte mulți dintre dumneavoastră în decursul acestor ani, am înțeles nevoia acută de a canaliza eforturile municipalității și către zonele limitrofe, către cartierele și unitățile de învățământ ocolite doar pentru că nu se aflau în centrul municipiului. Consider că este o greșeală uriașă din partea oricărei administrații de a investi doar în 2-3 școli considerate „de elită” și de a ignora celelalte unități de învățământ. În trecut, această greșeală s-a făcut și la Târgu Jiu. Avem școli cu dascăli bine pregătiți, cu directori dispuși să facă treabă, dar care nu au primit ajutorul de care aveau nevoie. Eforturile și pregătirea acestor oameni nu sunt de ajuns dacă nu au și o bază materială solidă, clase, laboratoare și ateliere dotate corespunzător”, a punctat edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Edilul din Târgu Jiu descrie situația a două unități școlare, respectiv Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

„Vă prezint, de această dată, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, două unități de învățământ învecinate care, în trecut, au beneficiat de dotări, fiind prevăzute cu ateliere și laboratoare, dar care, fiind lipsite de finanțarea necesară, au ajuns să se degradeze. 927.489 lei este suma pe care am alocat-o Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” pentru reparații și diverse dotări. De asemenea, „Ion Mincu” a primit 416.938 de lei. Sumele alocate au fost folosite pentru amenajarea atelierelor situate în corpul de clădire C2. În acest fel s-a oprit degradarea clădirii care se afla în administrarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, asigurându-se, totodată, spațiile necesare colegiului vecin, „Gheorghe Magheru”, unde numărul de elevi este mai mare și unde era nevoie de mai multe săli de clasă. Proiectul a prevăzut inclusiv refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice pentru laboratorul de chimie, laboratorul de electrotehnică, magazia electrotehnică, atelierul de croitorie, săli de clasă pentru cursuri, sală de festivități, grupuri sanitare și spații conexe. Toate spațiile menționate au primit și mobilierul necesar, fiind dotate cu aparatură modernă și tot ceea ce au avut nevoie pentru asigurarea unui învățământ de calitate. În curtea aceluiași colegiu intenționăm să reabilităm o altă clădire aflată acum în stadiu de degradare, unde vom construi o grădiniță ce va deservi această zonă de Nord, în prezent cei mai mulți părinți fiind nevoiți să-și înscrie copiii la unități aflate în cartiere mai îndepărtate. Clădirea va fi împrejmuită, va avea intrare separată față de colegiu și va beneficia inclusiv de spații de joacă exterioare. Fotografiile alăturate au fost efectuate recent, arată dotările și modernizările enumerate, facilități de care se vor bucura, de acum înainte, elevii celor două colegii și reprezintă dovada că nu doar unitățile de învățământ din centrul municipiului Târgu Jiu pot oferi condiții optime pentru o educație de calitate. Voi continua să prezint investițiile pe care le-am făcut, nu numai în cazul școlilor, ci și în ceea ce privește reabilitarea de străzi, canalizare, iluminat public etc”, a completat Marcel Romanescu.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.