Romanescu, primarul proiectelor PSD

În ultimii ani, am constatat că a devenit un adevărat obicei pentru primarul municipiului Târgu Jiu, domnul Marcel Romanescu, arogarea meritelor pentru mai multe proiecte de investiție, deși realitatea este cu totul alta. Multe dintre investițiile anunțate de către domnul Romanescu la Târgu Jiu sunt de fapt proiectele fostei administrații publice a primăriei municipiului. De aproape trei ani, activitatea ca primar a domnului Romanescu s-a rezumat la criticarea fostei echipe de conducere a primăriei, însă ca un paradox, același domn Romanescu nu ratează ocazia de a se lăuda în fața opiniei publice cu proiectele fostei administrații PSD, atribuindu-și pe nedrept meritele obținerii finanțării acestora.

Un exemplu elocvent este proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a sistemului de transport public în comun prin troleibuz, cu o finanțare europeană în valoare de 24 de milioane de euro, prin POR 2014-2020.
Întocmirea dosarului pentru obținerea proiectului respectiv a început încă din 2014, când tot atunci a fost abținut și studiul de fezabilitate, dar și indicatorii tehnici și financiari aprobați prin Hotărâre de Consiliul Local în martie 2015. Ori, în acea perioadă, domnul Romanescu nici nu avea habar de aceste lucruri pentru că era ocupat cu lupta politică din interiorul partidului din care provine.
De asemenea, în iulie 2015, a fost publicat Anunțul de informare prealabilă privind contractul de servicii publice (atribuire directă) în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, obligatoriu pentru încheierea contractului cu Transloc Târgu Jiu. Și în această perioadă, domnul Romanescu a fost total absent din administrația publică locală. Ba, mai mult, în campania electorală de la alegerile parțiale de la Primăria Târgu Jiu din iunie 2017, domnul Romanescu ironiza acest proiect, spunând că este de domeniul SF sau că sunt doar promisiuni electorale. Acum, se pare că domnul Romanescu a uitat aceste lucruri și, prin simplul fapt că și-a pus semnătura pe contractul de finanțare, fiind primar în exercițiu, își arogă meritele muncii unei alte echipe.

IATĂ DOVA: ISTORIC DOCUMENTATIE

Elaborat SF – 2014 (contract proiectare din 15.06.2014) si aprobati indicatorii prin HCL in 30.03.2015.
Documentatia tehnica a fost revizuita, completata si reactualizata in functie de cerintele din Ghidul Solicitantului de mai multe ori.
In 11.07.2015 a fost publicat Anuntul de informare prealabila privind contractul de servicii publice (atribuire directa) in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, obligatoriu pt incheierea contractului cu Transloc.
In 03.07.2018 a fost obtinut avizul Consiliului Concurentei pentru proiectul de hotarare privind atribuirea directa catre Transloc a contractului de servicii publice de transport.
Reactualizat SF – 2018
Depus prima data la finantare – 21.12 2018, fiind respins datorita lipsei unor documente de proprietate (cadastru).

Depus MySMIS (LA FINANTARE): 01.03.2019

Răspuns la clarificare nr. 1 în data de 19.03.2019

Răspuns la clarificare nr. 2 în data de 28.03.2019

FINALIZARE ETAPA CAE : 02.04.2019

Răspuns la clarificare nr. 3 în data de 25.07.2019

Răspuns la clarificare nr. 4 în data de 02.08.2019

FINALIZARE ETAPA ETF 06.08.2019 (90 puncte)

În CONTRACTARE:

Răspuns la clarificare nr. 5 în data de 14.08.2019

Răspuns la clarificare nr. 6 în data de 27.08.2019

Răspuns la clarificare nr. 7 în data de 13.09.2019

Răspuns la clarificare nr. 8 în data de 02.10.2019

Biroul de presă al PSD Gorj

Loading...

Citește și

Ce fost LIDER POLITIC din Târgu-Jiu a intrat în AUTOIZOLARE

Ion Săvoiu, fost lider al PMP Târgu-Jiu, fost consilier municipal, este, de la începutul săptămânii, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.