Romanescu, REACȚIE după ce Târgu-Jiul a primit ZERO lei la rectificare


Guvernul Orban a alocat, pe data de 20 decembrie, bani autorităților publice locale care au întâmpinat probleme din punct de vedere financiar.

La nivelul județului Gorj, 44 de localități au beneficiat de sume din fondul de rezervă în urma rectificării bugetare. Municipiul Motru a primit cei mai mulți bani, peste 30 de miliarde de lei vechi. O sumă importantă a ajuns și în comuna Roșia de Amaradia, circa 9,5 miliarde de lei vechi. Municipiul, reședință de județ, Târgu-Jiu, nu a primit niciun leu. Cu toate acestea, Marcel Romanescu nu este nemulțumit. Primarul Târgu-Jiului speră ca guvernul să ajute municipalitatea, în 2020, pentru a asigura cofinanțările la proiectele pe fonduri europene, care se ridică la peste 1,2 milioane de euro. “În acest moment, nu mă încurcă faptul că nu am primit bani. Am încercat să ne întindem atât cât ne-a permis bugetul pe 2019. Anul viitor, vom avea nevoie de fonduri. Atunci, vom face solicitările necesare. În următorii 3 ani, trebuie să asigurăm o cofinanțare de 1,2 milioane de euro, la proiectele pe fonduri europene din bugetul local. Ar fi corect ca acești bani să vină de la Guvernul României sub formă de rectificare bugetară. Până la urmă, autoritățile publice locale care depun proiecte pentru a obține finanțare europeană ar trebui stimulate. Acum, nu am avut nevoie de bani. Sunt sigur că sunt alte primării care au solicitat fonduri, acum, pe final de an. Sunt sigur că guvernul, după ce a făcut o analiză, a luat cele mai bune decizii atunci când a făcut repartiția din fondul de rezervă. În ceea ce ne privește, vă asigur că, la începutul anului viitor, va face public și excedentul din 2019”, a conchis edilul.

Loading...

Citește și

Ce s-a ÎNTÂMPLAT cu PRIMARUL din Slivilești după ce, marți seara, a venit la UPU Târgu-Jiu

Sorin Bucurescu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.