România, trimisă în faţa Curţii Europene de Justiţie a UE din cauza poluării!

România, trimisă în fața Curții de Justiție a UE din cauza poluării. Comisia Europeană a decis, joi să trimită Franța, Germania, Ungaria, Italia, România și Marea Britanie în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru că au încălcat normele europene, convenite privind calitatea aerului și pentru că nu au adoptat măsuri pentru a scurta perioadele de depășire a acestor valori.

Italia, România și Ungaria sunt trimise în fața CJUE din cauza nivelurilor ridicate persistente de particule în suspensie (particulate matter – PM10). Valorile-limită stabilite în legislaţia UE privind calitatea aerului înconjurător (Directiva 2008/50/CE) ar fi trebuit atinse în 2010 şi, respectiv, 2005, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

„Decizia de a trimite statele membre în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene a fost luată în numele europenilor. Am spus că actuala Comisie este o Comisie care oferă protecție. Decizia noastră este o concretizare a acestei promisiuni. Pe parcursul ultimului deceniu, statele membre trimise astăzi în fața Curții de Justiție au primit suficiente „ultime șanse” pentru a remedia situația. Este convingerea mea că decizia de astăzi va duce la ameliorări pentru cetățeni într-un timp mult mai scurt. Însă doar acțiunea în justiție nu va rezolva problema. De aceea prezentăm sprijinul concret pe care Comisia îl poate acorda autorităților naționale în eforturile lor de a promova un aer mai curat pentru orașele europene.”, a declarat comisarul european pentru mediu, Karmenu Vella.

În București, valorile-limită zilnice au fost depășite încă din momentul în care dreptul Uniunii a devenit aplicabil României, notează Agerpres.ro. În 2016, acestea au fost depăşite pentru o perioadă de 38 de zile.

În cazul în care limitele de poluare atmosferită stabilite prin legislația europeană sunt depășite, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să adopte planuri privind calitatea aerului înconjurător și să se asigure că perioada de depășire să fie cât mai scurtă posibil.

https://www.libertatea.ro/stiri/romania-trimisa-fata-curtii-de-justitie-ue-din-cauza-poluarii-2258762

Loading...

Citește și

Patru femei și un bărbat, prinși de polițiști după ce au au jefuit o bătrână din Fărcășești

La data de 15 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.