Roșca amenință cu plecarea din FNME! Liderul sindical spune că s-a săturat de declarațiile lui Boza și nu e de acord cu concedierile anunțate de administrația CEO


Liderul sindical Nelu Roșca, vicepreședinte al Federației Naționale Mine Energie, amenință cu plecarea din federație, împreună cu organizația sindicală de la Roșiuța pe care o conduce, în cazul în care colegii săi vor fi de acord cu concedierea a 200 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia cu compensații financiare de doar patru salarii medii brute.
Sindicalistul a afirmat, la postul local de televiziune Tele3, că nu este de acord cu concedierile, în contextul în care, de aproape doi ani sindicatele aduc argumente administrației că e lipsă de personal în carierele miniere, însă dacă vor fi solicitări, e normal ca oamenii să primească 16 salarii, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.
Roșca susține că s-a săturat și de declarațiile președintelui Directoratului, Sorin Boza, despre care spune că-i ”place patinajul stânga-dreapta”.

Concedieri cu 4 sau cu 16 salarii

Nelu Roșca e foc și pară pe administrația companiei energetice, despre care spune că a scos subiectul concedierilor ”pe la spate”, iar dacă dorește ca 200 de salariați să plece din companie, atunci să le fie acordată o compensație financiară de 16 salarii medii brute, potrivit prevederilor din CCM.

”Un subiect sensibil, care pe mine m-a deranjat fantastic de mult, de cum au procedat cei din administrație, din Directorat, scoțându-l în public, pe la spate, prin intermediul domnului Rușeț, adică concedierea a 200 de salariați, că se face la cerere, cei care sunt bolnavi…Dacă era în acel program pe care-l invocă dumnealor, 200 pe nu știu câți ani, trebuia să existe și o reglementare legislativă care să acorde un venit de completare, ceea ce la momentul acesta nu există. Dacă administrația dorește să facă disponibilizări, să facă potrivit reglementărilor din contract, cu 16 salarii, nu să cheme liderii de sindicat…Există articol în CCM al companiei care spune că, administrația când va face concedieri individuale se vor acorda 16 salarii. Ei vor să facă așa o chestie printr-un act adițional, cu patru salarii, să semneze sindicatele, iar eu nu sunt de acord cu nicio concediere”, a declarat vicepreședintele FNME.
Sindicalistul a afirmat că a avut discuții cu colegii săi din federație să nu accepte niciun act adițional la CCM și nici măcar discuții pe tema concedierilor și a amenințat că va părăsi FNME, în cazul în care vreunul din colegii săi va semna ca oamenii să plece din companie cu doar 4 salarii.
”Dacă FNME va accepta, și am avut această discuție cu toți colegii mei din FNME, ca federația să nu accepte niciun act adițional, nici măcar discuții cu privire la concedieri. FNME nu va semna vreun adițional în care să treacă 4 salarii medii brute. Dacă vreo persoană din cadrul FNME va semna, eu, împreună cu organizația, voi părăsi această federație”, a precizat Roșca.

„Boza știe, da-i place patinajul…”

Sindicalistul e supărat și pe președintele Directoratului, Sorinel Boza, despre ale cărui declarații spune că s-a săturat, în contextul în care administrația nu s-a implicat pentru rezolvarea problemelor de sănătate ale salariaților.
”Conform Legii 319, a securității și a sănătății în muncă angajatorul are obligația să intervină în starea de sănătate a salariaților, pentru a-și recupera starea de muncă și de sănătate, ceea ce nu au făcut. (…) Eu sunt sătul de declarațiile domnului Boza, să ne înțelegem, ca să facă bine la urechile salariaților, dar să-l protejeze pe dumnealui. (…)
De un an și opt luni facem întâlniri cu administrația în care să inventariem personalul din această companie, să arătăm și să argumentăm că e lipsă de personal, normativul de personal e subdimensionat de aceea nu putem să facem față și să funcționăm în condiții de siguranță cu utilajele și starea de stres a salariaților e una ridicată. (…) Domnul Boza știe, da-i place patinajul, stânga-dreapta”, a conchis vicepreședintele FMNE.

.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

8 comentarii

  1. Foarte bine domnu Nelu , faceți front comun toți sindicaliștii împotriva aberațiilor conducerii. Au modificat (redus) organigrama de personal până la insuportabil și tot mai vor disponibilizări. Să plece ruset și cu alții de-ai ca el , cu 4 salarii ! Sunt oameni foarte putini la functionare-exploatare încât s-a ajuns sa nu se poată acoperi cu personal locurile de munca.Iar când apare o problema minora in functionare nu are cine sa intervina. Acum peste toate aceste neajunsuri de personal vedem că , conducerea CEO , da vina pe CFL atunci când apare un accident de muncă ( vedem cazul de la Roșia) să plătească despăgubirile legale.

  2. Rosca este unul din intelectualii din CEO, la fel ca multi altii, ridicati de jos, de la necalificati, vagonetari, la absolventi de scoli inalte, ca si ruset, adevarati lideri cu o mare viziune si oameni de televiziune. Un adevarat lider care vrea binele companiei si care se opune disponibilizarilor colective. Chiar daca majoritatea muncitorilor s-au scarbit de toti si de toate, ei nu trebuie sa paraseasca compania, ei trebuie sa ramana pe baricade cu voie sau fara de voie.

  3. Daca dau 16 salarii medii brute nu mai au cu cine sa produca !
    Pleaca si tesa care sunt buni specialisti ,ce sa mai vorbim de productie!

  4. cand au plecat muncitorii a semnat concedierea nu la interesat cate salarii s-au dat acum ca se fac concedieri la tesa sare in sus ca mingea ca pleaca cu sindicat cu tot de ce nu pleaca singur ca sa-u saturat muncitorii de la rosiuta de ei nu reprezinta decat interesele lui si ale apropriatilor……

  5. Dumnule Rosca, cred ca toti liderii de sindicat sunt de acord cu respectarea CCM pe care l-a semnat in 2017 si orice act aditional este nul fara semnatura unei federatii sindicale, ca a semnat CCM. Actele aditionale semnate pana in anul 2018 au fost datorita venitului de completare prevazut de HG 36

  6. Roșca nu crede nici el ce minte. Cine se uită ce baliverne îndrugă individul ăsta, pierde timpul de pomană.

  7. Hai să fim serioși! Nu există sindicalist mai fals și mai ipocrit in tot CEO, decât Roșca. Știe tot Motrul și tot Gorjul că pe Roșca nu îl interesează decât de el și neamul lui.

  8. Hai sa fim serioși, a mai plecat rosca de la FNME si nu a pierdut fnme nimic, asa ca poate sa plece liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.