ROŞCA (FNME): MEMORANDUMUL pentru CEO, un PAS IMPORTANT


Vicepreşedintele FNME îl taxează pe fostul premier Victor Ponta după ce deputatul de Gorj a criticat, duminică, la Târgu-Jiu, memorandumul guvernului Dăncilă de identificare a unor mecanisme de sprijin financiar pentru Complex.

Victor Ponta a lansat un apel către politicienii Gorjului să se pună la masă și să găsească soluții pentru CEO, așa cum au făcut în 2012. Fostul premier şi-a exprimat îngrijorarea după ce a văzut că în memorandum se vorbeşte şi de insolvenţa şi falimentul CEO.”Este primul memorandum în care se aduce în discuție insolvența și falimentul”, a declarat Ponta. Nelu Roşca este de altă părere. Liderul FNME susţine că memorandumul este un pas important pentru rezolvarea problemei certificatelor de CO2 la CEO. Până la 31 aprilie 2019, compania trebuie să achiziționeze certificate de CO2 în valoare de 200 de milioane de euro. “Consider acest memorandum un pas important prin aprobarea lui pe ordinea de zi a guvernului şi începerea discuţiilor cu Comisia Europeană ca într-un procent de 15% să poată reglementa şi să intervină pentru a susţine din punct de vedere financiar procentual plata acestor certificate de CO2 pentru a putea asigura sistemul energetic naţional. Nu este nicio pasare a responsabilităţii către UE. În baza acordurilor pe care guvernanţii noştri, de-a lungul timpului, le-au încheiat cu Uniunea Europeană aceasta este procedura. Înaintarea unui memorandum în guvern, avizarea lui şi începerea discuţiilor cu Comisia Europeană în sensul obţinerii aprobării de a putea interveni în preţul plăţii pentru aceste certificate. Altă variantă nu există. Că nu suntem de capul nostru. În momentul în care am aderat în UE, am aderat prin angajamentele făcute tot de oamenii politici care au guvernat la vremea rspectivă. Din ce ştiu eu, domnul Ponta a condus ca premier guvernul României şi ar trebui să aibă act despre aceste înţelegeri. Îngrijorarea pe care şi-o arată, astăzi, ca om politic fără funcţie administrativă la înaltul nivel al statului, cred că este pur şi simplu o speculaţie electorală. Rugămintea mea, ca militant sindical, ar fi să pună umărul şi să lase îngrijorările şi sa facă ce este posibil pentru a sprijini aceste demersuri şi dumnealui”, a conchis Nelu Roşca.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Un comentariu

  1. ……pe 31 aprilie vor rezolva problema.
    Mai ales ca isi da cu parerea Nila asta la lui Moromete care a terminat pe branci premilitara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.