Roșca, marele perdant al scrutinului din FNME, tras în piept și de delegații din zona Motru! Pârvulescu, atacat prin discurs


23 de delegați de la sindicatele afiliate FNME, din zona Motru, au participat marți la Congresul Federației Naționale Mine Energie-ediția a VIII-a de la Olănești, pentru a vota noua conducere a acestei structuri. Voturile delegaților motreni nu s-au îndreptat, însă, în totalitate către candidatul Nelu Roșca, care se vedea deja câștigător, motiv pentru care chiar și în discursul susținut după scrutin nu a ezitat să-l atace pe câștigătorul alegerilor, ca la final să-l felicite spășit. Pârvulescu în discursul său i-a dat și el, elegant, replica perdantului Roșca, spunând că el a fost ales de cei 114 delegați pentru o muncă sindicală corectă, în favoarea salariaților, și nu pentru altfel de interese.

La Congres au fost 7 delegați de la Cariera Lupoaia, 3 delegați de la UIC și 13 de la Cariera Roșiuța. O parte dintre delegații prezenți au declarat însă că nu l-au votat pe Nelu Roșca, ci pe Dumitru Pârvulescu, semn că liderul sindical de la Motru a obținut cele 30 de voturi și de la alte sindicate prezente la Congresul FNME. La alegeri au fost prezenți 144 de delegați, scorul fiind zdrobitor în favoarea lui Pârvulescu care a obținut 114 voturi, iar Roșca doar 30, acesta pierzând și funcția de vicepreședinte al FNME obținută la fostul congres.
Pierderea lui Roșca este considerată un dezastru pentru puterea sindicală a acestuia chiar și la Cariera Roșiuța, unde, mai multe voci, spun că dacă ar fi organizate acum alegeri interne la Sindicatul Liber Roșiuța, actualul lider ar pierde. Acesta și-a menținut, de altfel, funcția cu greu la ultimul scrutin, acesta fiind ajutat la alegeri de administrația carierei.
Votul din FNME demonstrează că și mișcarea sindicală are nevoie de o curățare și de lideri verticali care nu își urmăresc interesul personal ori de grup ci interesele salariaților.
Roșca a plecat imediat după scrutin din stațiunea Olănești, ceilalți delegați revenind acasă abia miercuri.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.