Rudele primarului Filip, impuse DIRECTORI la societățile comerciale ale consiliului local


Sistemul clientelar instituit și controlat de Robert Dorin Filip din momentul în care a devenit primarul orașului Rovinari îngroapă, încet, dar sigur, urbea minieră.
Filip și-a impus rudele, apropiații și pe cei care l-au sprijinit politic, fără a respecta criterii de competență, în funcții cheie în societățile de utilitate publică, ba chiar a înființat o nouă firmă de interes local pentru a le oferi sinecuri unor acoliți.

Amicul Cimpoeru și finul Sitaru conduc ACS SRL. Spre faliment

La nici un an de când a preluat mandatul de primar, Robert Filip a devenit preocupat de recompensarea unor persoane care l-au ajutat în campania electorala și a rudelor sale cu funcții plătite din bani publici, sau menținerea lor în posturi de conducere la firme finanțate din bugetul local, chiar dacă și-au dovedit incompetența, iar acestea înregistrează pierderi și datorii uriașe.
Alin Romeo Cimpoeru, coleg în ALDE cu Filip și unul dintre agenții electorali de bază ai primarului, este menținut ca director al societății Apă Canal Salubritate SRL, deși firma Consiliului Local Rovinari a înregistrat în exercițiul financiar precedent pierderi de 507.000 de lei și datorii ce depășesc 1,7 milioane de lei.

Culmea este că, potrivit noii organigrame a ACS SRL, aprobată în luna iunie a acestui an,a apărut și postul de director adjunct, asta în contextul în care o parte din activitățile societății au fost transferate către o alta, nou înființată. Funcția i-a fost făcută cadou lui Mihai Sitaru, nimeni altul decât finul primarului Robert Filip, fost consilier juridic al primăriei. De altfel, dincolo de relațiile de prietenie, respectiv rudenie, dintre aceștia și primarul de la Rovinari, în campania electorală atât Cimpoeru, cât și Sitaru au fost nedespărțiți de Filip. Cei doi preferați ai primarului au capacitatea necesară să conducă impecabil firma Consiliului Local Rovinari spre faliment.

Fratele cumnatului primarului, adjunct la o societate nou înființată

Legislativul local de la Rovinari, la propunerea primarului Filip, a înființat, în luna aprilie a acestui an, o altă societate de interes local Servicii Publice Locale Rovinari SRL, care a preluat, prin delegare, pentru cinci ani de zile, o parte din activitățile ACS SRL și odată cu acestea și obiceiurile clientelare de la aceasta.
Fondatorii noii societăți sunt Consiliul Local Rovinari și, atenție!, muribunda ACS SRL, iar reprezentanți în organismele de conducere ale acesteia Mihai Sitaru, finul lui Filip și director adjunct la ACS, Alin Cimpoeru, directorul executiv de la ACS, alte două persoane, și însuși primarul Robert Filip.

În postul de director al firmei nou înființate a fost numit Andrei Constantin Bărbulescu, fost consilier local din partea PNL, care a jucat doar pentru Filip o perioadă, până a fost exclus din partid. O altă rudă a primarului Robert Filip, fratele cumnatului său, Gabriel Crăc, a fost uns director adjunct al societății.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. Cainii latra, ursul merge. Robert, mergi mai departe tot asa si mai prinzi cel putin 3 mandate. Cu toate javrele agatate de kurul tau, ai facut atatea lucruri bune intr-un an, cat nu facea altul in 4 (daca doamne fereste, era sa iese). deci… multu respect si sanatate.

  2. zorro de rovinari

    Acesta este adevarul utilajele acs lucreaza pentru filip ca si muncitorii cine a facut alimentarea cu apa curent si lacul botorogi cimpoieru cine scrie toate plangerile impotriva lui chivu sitaru cu crac facea lucrari pe timpu lui tacsu si imparteau banii barbulescu la tradat pe chivu de asta are grija de el cinca ii are la mana cu alimentele mese scaune vesela luate de la cantia de ajutor social rotocol si cimpoeru stiu de miliardele luate de urechiat de la clubul de fotbal podarelu stie ca si noi ca nu are autorzatii pentru majoritatea spatiilor si nici nu plateste impozit pentru toate barbonie i a facut toate angajerle petimpul lui rautescu erau 58 iar acum 180 angajati in primarie stiti pe cine a agajat cei care lati votat l ti bagat direct cu mana in pusculita asta este greseala voastra majora asta la furat pe la spate pe tacsu cu podaru nimic nu stiti stiti ca nevastasa ia bani din primarie prin presa mascat nu ati inteles ca trebuiau sa traiasca normal ca noi fara banii primariei acum rabda animale si taci

  3. zorro de rovinari

    Sloganul de campanie ce la avut filip trbuia sa fie urmatorul vom rade de oras acum vedeti ce teapa ati luat votandul ati vazut ce boschetari din gasca lui a angajat nu santeti de acord cu mine ca primul loc pe lista trbuie sa fie ocupat de domnul balasa asistent medical si doamna functionar spas a venit cu experienta capatata peste hotare sa laudat ca o roata de la audi urecheatului este cumparata de el asa este se stie ca si pe la spital o persoana a vandut o masina pentru angajare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.