Rușeț: CEO va salva sistemul energetic național și iarna asta!

ion-ruset

Administrația Complexului Energetic Oltenia este deschisă în continuare la negocieri cu sindicatele privind adaosul salarial. Hotărârea privind exproprierile din zona Jilț a fost publicată în Monitorul Oficial.

Cel mai mare producător pe bază de cărbune din România continuă să meargă bine și în această toamnă, în ciuda vremii care ajută energia hidro și pe cea eoliană. Șefii companiei de la Târgu-Jiu au decis ca, de luna viitoare, în carierele Rovinari, Lupoaia, Jilţ Sud, Pinoasa şi Peşteana să se treacă la un program de lucru de șase zile. Scopul este de a asigura în depozite stocul de cărbune necesar pentru iarnă. „În cadrul Directoratului s-au purtat discuții în baza propunerii Sucursalei Divizia Minieră pentru trecerea, la anumite subunități din cadrul Sucursalei, la un program de lucru de șase zile, ceea ce înseamnă că ne pregătim intens pentru iarnă. Vreau să vă spun că CEO este unitatea producătoare de energie pe cărbune care a salvat sistemul energetic național, în această vară, și este unitatea care își va face datoria și în această iarnă față de cetățenii acestei țări. După cum se observă, este nevoie de cărbune. Din păcate, cred că sunt responsabili  în domeniul autorității de reglementare care și ei ar trebui să înțeleagă acest lucru. Depozitele sunt în limite acceptabile, dar noi ne luăm măsuri pentru a nu avea probleme în cursul acestei ierni, datorită faptului că iarnă nu-i ca vara, deci trebuie să ne creăm condițiile pentru a evita orice disfuncționalitate datorită condițiilor meteorologice”, a declarat șeful departamentului Relații cu Comunitatea, Ion Rușeț.

Sindicatele, așteptate cu noi argumente pentru majorarea adaosului salarial

Administrația CE Oltenia este în continuare deschisă la negocieri cu sindicatele. Discuțiile privind majorarea adaosului lunar rămân deschise. „Există disponibilitate de a se discuta cu sindicatele toate aspectele legate atât de problemele sociale, cât și de problemele privind funcționarea Complexului Energetic Oltenia și menținerea acestuia pe piața de energie pe termen mediu și lung. Sigur vom avea noi întâlniri cu sindicatele. Noi avem întruniri lunare în ceea ce privește Comisia Mixtă Administrație și Sindicate prevăzută în contractul colectiv de muncă și disponibilitatea noastră pentru discuții cu sindicate pe aceste teme, dar care să privească lucrurile și în viitorul puțin mai îndepărtat, adică pe termen mediu și lung, avem și vom avea în continuare discuții cu partenerii noștri sociali. A fost o discuție în care părțile nu s-au înțeles. Argumentația nu a fost completă din partea partenerului, dar așteptăm în continuare noi argumente din partea  responsabililor organizațiilor sindicale. Suntem într-un proces de negociere. Conducerea Complexului are preocupare, nu de astăzi, de ieri, de foarte mult timp pentru găsirea unor soluții pentru a avea un sistem de salarizare mult mai echilibrat și mai corect în cadrul acestei companii”, a precizat Ion Rușeț.

Cum se vor face exproprierile la Jilț Nord

Guvernul a aprobat în ședința de săptămâna trecută o primă hotărâre privind exproprierile de utilitate publică în zona Carieriei Jilț Nord. Șefii CEO mai așteaptă o hotărâre. „Hotărârea 777 prin care discutăm despre reaprobarea indicatorilor economici  privind deschiderea Carierei Jilț Nord în așa fel încât să realizeze o producție anuală de 4,5 milioane de tone este publicată în Monitorul Oficial, a fost aprobată de guvern în data de 23 septembrie. Pentru că această hotărâre prevede o desfășurare a investițiilor pentru o perioadă de 13 ani, urmează o altă etapă când, anual, vor trebui date noi date hotărâri pentru stabilirea coridoarelor de expropriere. Mai așteptăm un act normativ, dar este clar pentru noi, hotărârea este benefică pentru Jilț, pentru stabilitatea locurilor de muncă din Oltenia, avem perspectivă pentru dezvoltarea unui zone de importanță majoră pentru Gorj, zona Jilț-Turceni. Sper că nu mai fie trase pe dreapta excavatoarele. Noi am avut, în ultimii ani de zile, disponibilitate accentuată și accelerată pentru dialog cu proprietarii de terenuri pentru găsirea de soluții pentru a nu pune în pericol locurile de muncă din minerit și energie”, a mai declarat șeful departamentului Relații cu Comunitatea, Ion Rușeț.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

4 comentarii

  1. baga bine-n cap

    Trădătorule tu vorbesti ma de sistemul national vorbeste în numele tău bă că tu nu ai treaba cu asa ceva

  2. Vorbește si Ion ca e si el om! Pai așa a auzit el la cafea dimineața! Salvatorului, ce treaba ai tu cu energia? Nu nici la cotizații n-aveai loc! I-a asculta, Intelighenchie! Sistemul ăla energetic din capul tău prost, e in stare , adică are capacitatea sa producă 20000 de Mwh in fiecare moment! Iar țara asta amărâta consuma maxim 8000 din cauza unor dobitoci ca tine! Ia, mâine dimineața întreaba-i pe aia de te trimit sa debitezi baliverne despre centrală PETROM de la Ploiești de pornește la sfert de cheie si da 820 MWh instant!! Du-te bai la furat , nu la cerșit! Sictir!!!

  3. Tradator si lingaul! Esti pus acolo sa duci lumea de nas si sa tragi de timp sa nu dati oamenilor banii.

  4. MITRESCU SI PARVULESCU, VA DOARE RAU. CE BINE, JAVRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.