Rușeț: Nu mai e nevoie să semnăm un act adițional la CCM

ion-ruset02_cmk

Administrația Complexului Energetic Oltenia și sindicatele nu vor mai încheia un act adițional la contractul colectiv de muncă. S-a renunțat la această idee în urma negocierilor de miercuri.

Discuții pe tema unui act adițional la CCM au avut loc, zilele trecute, în comisia mixtă sindicate-administrație. Șefii CEO au reglementat anumite articole interpretabile din contractul colectiv de muncă. Unul dintre acestea este modalitatea de acordare a adaosului lunar de 250 de lei angajaților. Minerii și energeticienii îl vor primi în funcție de timpul efectiv lucrat. „Am considerat că nu este necesară încheierea unui asemenea document, deoarece am făcut o interpretare în comisia mixtă, care este în conformitate cu prevederile CCM și ale legii. Nu e nevoie să semnăm un act adițional. Nu vom mai avea discuții pe această temă”, a declarat Ion Rușeț, șeful Departamentului Relații cu Comunitatea.

Programul de disponibilizări, valabil

Ion Rușeț anunță că se pot face disponibilizări, începând cu luna iunie, chiar dacă nu se va semna un act adițional la contractul colectiv de muncă. “Informațiile apărute în presă au rolul de a manipula și de a crea o stare de nemulțumire. În jocul acesta de propagandă și de politică din partea sindicatelor, dar și de concurența care există între organizațiile sindicale semnatare ale CCM-ului, asistăm și la declarații de acest gen. Disponibilizările se fac în baza înțelegerilor pe care le-am avut cu partenerii sociali”, a mai declarat Ion Rușeț.

Propunerile lui Mitrescu, nesustenabile!

Ion Rușeț a făcut câteva comentarii și pe marginea propunerilor cu care a venit în comisia mixtă vicepreședintele FNME, Constantin Mitrescu. Sindicalistul a cerut ca adaosul lunar să fie de minim 300 de lei, iar salariile compensatorii să fie între șase și zece. “Propunerile sunt nesustenabile. Din data de doi iunie, vor pleca primii oameni acasă, care se află pe listele de disponibilizări. În acest moment, sunt angajați care au suspendat preavizul intrând în concedii medicale. Dacă preavizul va fi suspendat mai mult de 90 de zile, vor fi concediați, însă nu vor mai beneficia de veniturile de completare. Vor primi doar ajutorul de șomaj și compensațiile acordate de administrația companiei”, a precizat șeful Departamentului Relații cu Comunitatea.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. „SUSTENABILITATE s. f. Calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.”
    „E grele” cu limba romana !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.