Rușeț: Protestul FNME este FORŢAT! CCM-ul a fost respectat

ion-ruset01

Șeful Departamentului Relații cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia este de părere că unii sindicaliști au vrut cu tot dinadinsul să se ajungă din nou la proteste în CEO.

Liderii Federației Naționale Mine Energie Oltenia au cerut aprobare la primăria Târgu-Jiu pentru organizarea unui miting, joi, între orele 17:00-19:00. Vor să scoată în stradă circa trei mii de mineri. Oamenii lui Marin Condescu acuză administrația companiei de încălcarea contractului colectiv de muncă. Sunt nemulțumiți că șefii CEO nu majorează adaosul lunar cu o sută de lei, dar și că nu se acordă cota de cărbune și în bani. Șeful Departamentului Relații cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia, Ion Rușeț, crede că protestul FNME de la sfârșitul săptămânii este puțin forțat. “Eu cred că protestele nu-și au rostul. Cred că la masa negocierilor lucrurile pot fi rezolvabile. Am plecat cu impresia de la ședința comisiei mixte administrație – sindicate de joia trecută că nu s-a dorit rezolvarea problemelor. Cu toate că există disponibilitatea de dialog, la masă contează argumentele și nu amenințările. Cred că prin atitudinea pe care au avut-o colegii de la sindicat nu s-a dorit rezolvarea acestor probleme. Și atunci, cred că protestele sunt puțin forțate. Negocierile sunt singurele care rezolvă aceste probleme, micile dezacorduri care există între organizațiile sindicale și administrația CEO. Contractul colectiv de muncă nu a fost încălcat. Sunt anumite aspecte care trebuiau să fie negociate în a doua jumătate a anului 2015, cum este cel legat de adaosul salarial în care părțile s-au angajat să îl reanalizeze după luna iulie”, a declarat Ion Rușeț.

Rămâne de văzut dacă vine Condescu la miting

Ion Rușeț nu știe dacă protestul de joi, din Piața Prefecturii, este organizat de Marin Condescu. Rămâne de văzut dacă liderul FNME va fi sau nu prezent în centrul municipiului. Șeful Departamentului Relații cu Comunitatea este sceptic că Federația Națională Mine Energie va strânge trei mii de oameni la miting: “Nu știu dacă domnul Condescu și-a reluat activitatea. Cine organizează acest lucru se va vedea joi. Dacă domnul Condescu va fi la miting, dacă își va relua activitatea în cadrul Federației Naționale Mine Energie, vom vedea… dar nu mă pronunț în niciun fel, pentru că nu am informații din interiorul decidenților de la Federația Națională Mine Energie Oltenia. Este discutabil dacă vor reuși să strângă trei mii de oameni în Piața Prefecturii. Depinde de cum transmit informația. Dacă o transmit în sensul de a manipula oamenii, de a spune că ei au făcut tot ce este posibil și administrația s-a opus, pot, la o primă evaluare, să fie crezuți. Repet, sindicatele nu au făcut tot ce-a fost posibil pentru a rezolva problema și cred că intenționat au lăsat această portiță pentru a avea manifestări de stradă. Ce este în spatele acestor manifestări rămâne de văzut în viitor”, a mai declarat Ion Rușeț.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.