S-a născut fără piciorul drept, nu are un rinichi, iar coloana îi este deformată! Fetița care se TÂRĂŞTE are mare nevoie de ajutor!

caz-umnitar-maternitte

Tinerii Severus și Alexandra Ghinică s-au căsătorit în 2010, iar după trei ani a venit pe lume fetița lor, Ana Rut. La naștere, părinții au primit teribila veste că fiica lor, copilul pe care îl așteptau cu nerăbdare, era grav bolnavă. De trei ani de zile, soții Ghinică umblă prin spitale și speră ca fiica lor să aibă o șansă la o viață mai bună. Din păcate, fetița merge în mâini, căci nu are un picior.

 

Cont donații
Cei care pot să ajute financiar această familie pot face donații în contul de mai jos.
CEC Bank
RO93CECEC001946280610711

caz-umanitar-SADU-(3)Ana Rut Ghinică are trei ani și locuiește alături de părinții săi în orașul Bumbești-Jiu. Fetița s-a născut fără piciorul drept, nu are un rinichi, iar coloana vertebrală îi este deformată și are nevoie de mai multe operații. De trei ani de zile, Severus și Alexandra Ghinică au mers la mai multe spitale din țară, au apelat la medici specialiști și sperau că aceștia vor găsi o soluție pentru ca fetița să nu mai sufere. Din păcate, în acești trei ani de chin, medicii nu au făcut prea multe pentru fetița Ana-Rut. Singura speranță a părinților este o clinică din Italia, acolo unde sunt așteptați primăvara aceasta. Pe lângă problemele de sănătate ale fetiței, și tatăl său are dificultăți. La doar 36 de ani, acesta este pensionat pe caz de boală și face dializă. „Avem nevoie de ajutor financiar, am încercat în București să mergem cu fetița, nu am avut nicio șansă, ne-au plimbat medicii aproape trei ani cu fetița și nu au făcut nimic, nu au operat-o. Acum vrem să plecăm în străinătate, în Italia. Am înțeles că operația la coloană, de care are ea nevoie, ar fi undeva la 10.000 de euro, bani pe care noi nu îi avem. Fetița are și probleme la picior, aici nici nu știm  ce trebuie, am zis să vedem ce facem întâi la coloană. Așa s-a născut. Soției mele i-a fost administrat un antibiotic foarte puternic atunci când era însărcinată, doctorul Dițescu de la Sadu i l-a administrat, și a distrus fetița din timpul sarcinii. Fetița are un singur rinichi, coloana vertebrală strâmbă, piciorul drept nu îl are deloc și de aici apar tot felul de probleme”, a declarat Severus Ghinică din Bumbești-Jiu.

Are nevoie de mai multe operații

caz-umanitar-SADU-(2)

Ana-Rut este o fetiță inteligentă, care a început să își dea seama că are un handicap. Părinții săi nu vor renunța niciodată să aibă grijă de ea și să încerce să găsească soluțiile medicale optime. Deoarece au niște rude în Italia, Severus și Alexandra Ghinică vor să meargă la o clinică de aici, pentru a afla ce se poate face pentru fetița lor. Tatăl spune că fetița are nevoie de o operație la coloană, dar și de o proteză pentru picior. „Nu putem să stăm așa cu fetița, acum a crescut și ea și realizează că are probleme și ne spune că nu poate să facă unele lucruri. Intelectual este bine, chiar ne uimește uneori pentru că este foarte deșteaptă, ne bucurăm că intelectual este bine. Vrem să rezolvăm întâi problemele de la coloană, apoi o să vedem ce facem și cu piciorul. Este nevoie de un dispozitiv, noi ne-am interesat, el ar fi ajuns prin Casa de Sănătate, dar am înțeles că l-au dat la altcineva. S-a cumpărat cu 24.000 de euro, dar pentru altcineva”, a declarat tatăl micuței Ana-Rut.

„Ne-au spus că e mai bine să o dăm!”

caz-umanitar-nunta2

De-a lungul anilor în care au umblat prin spitale, soții Ghinică au întâlnit oameni care le-au spus că ar fi mai bine să renunțe la fiica lor. „Nu ne-am gândit niciodată să o abandonăm, ne-a spus cineva de la Timișoara că e mai bine să o dăm, dar niciodată nu am acceptat să o abandonăm. Cea mai mare bucurie a noastră e că fetița mea este în viață, că o avem și cu voința lui Dumnezeu și cu putere o să reușim să o facem bine. Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu are probleme psihice, mănâncă singură, se spală, pentru noi e un copil normal, numai că fiind situația asta ea merge în mâini și se târâie, nu poate mai mult. A învățat să se deplaseze cu ajutorul mâinilor. Este foarte inteligentă și este lumina noastră!”, a spus, plângând, Severus Ghinică.

loading...
Loading...

Citește și

Expoziție de artă japoneză la Muzeul de Artă din Parcul Central

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în perioada 21 octombrie – 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: