S-au pus bazele Pilonului IV de pensii în România. Gorjenii vor putea beneficia de o nouă pensie


Parlamentul a adoptat miercuri un proiect privind înfiinţarea pensiilor ocupaţionale. Mai exact este vorba despre Pilonului IV de pensii. Pentru a intra în vigoare inițiativa mai trebuie doar să fie promulgată de către președinție.

Componenta de pensii ocupaţionale este prevăzut a fi facultativă. Iniţiativa constituirii unui fond de pensii ocupaţionale aparţine exclusiv unui administrator autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în timp ce schema de pensii este stabilită de către fiecare angajator care doreşte şi are capacitatea financiară să ofere angajaţilor săi astfel de beneficii.
La acest fond pot participa angajaţii unuia sau ai mai multor angajatori. Angajatorul este obligat să ofere informații despre fondul de pensii ocupațional dacă acesta i-a decizia de a stabili o schemă.
Poate participa la un fond de pensii ocupaționale orice persoană care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor și care îndeplinește condițiile prevăzute în schema/prospectul fondului de pensii ocupaționale.
Sistemul este optional, nimeni nu poate sa fie obligat sa contribuie la un fond de pensii ocupationale. Contribuțiile angajatorului și ale angajatului se datorează, se colectează și se virează de către angajator.
Contribuțiile persoanelor care obțin venituri din activități independente sunt virate direct de către acestea.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.