Salariați ai Muzeului Județean Gorj, obligați să restituie banii plătiți de instituție pentru excursia lor în Grecia!


Camera de Conturi Gorj a sesizat la ultima verificare făcută la Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu din Târgu-Jiu, în perioada mai-iulie, că doi salariați au făcut pe turiștii în Grecia, în septembrie, pe banii instituției de cultură. De fapt, patru angajați au plecat în peninsula elenă, la un târg de turism, cu scopul să „promoveze cultura și tradițiile din Oltenia”. Conform legii, din delegația muzeului nu puteau face parte decât două persoane, nu patru pentru care însă instituția a suportat toate cheltuielile, inclusiv diurna. Prejudiciul a fost de 4391 de lei, bani pe care doi dintre „turiști” trebuie să-i restituie muzeului. Nu se știe însă care sunt cei doi, și cum se va stabili care din grup trebuia să aibă cheltuielile suportate de la locul de muncă și care nu.

În perioada 8-16 septembrie 2018, un grup de salariați TESA format din următorii salariați ai Muzeului Județean Gorj: contabil Bălăcescu Georgeta, șofer Cârdăeț Eugen, jurist Predoiu Petre Dragoș și economist Alina Tița, au vizitat Grecia, la un târg de turism organizat la Thesalonik.
Bucuria turiștilor a fost însă scurtă deoarece au intrat în vizorul verificatorilor de la Camera de Conturi Gorj care au stabilit că ,,în cazul deplasărilor în străinătate, delegațiile instituțiilor și autorităților publice ale administrației publice locale pot fi alcătuite din maxim 2 persoane”.
În concluzie, doi din turiștii de la Muzeu sunt obligați să restituie suma de 4391 de lei, depistați drept prejudiciu de Camera de Conturi, banii fiind suportați drept cheltuială cu deplasarea externă de către instituția județeană.
În cauză, s-a considerat că cei vinovați ar fi interpretat în mod eronat prevederile legii și nu au făcut o analiză responsabilă a naturii cheltuielilor suportate de instituție.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: