Salariaţii CEO ies în stradă pentru prima de Crăciun

mitrescu_2

• Ciurel: Dăm acum primele şi este posibil ca apoi să nu mai putem da salariile

Liderii de sindicat din minerit şi energie au anunţat că vor trece la acţiuni de protest în zilele următoare, dacă conducerea Complexului Energetic Oltenia va refuza să le acorde salariaţilor prima de sărbători.
Vicepreşedintele FNME, Constantin Mitrescu, a declarat, la finele săptămânii trecute, că administraţia CEO tratează cu ură salariaţii şi consideră refuzul acordării primelor o răutate din partea celor care conduc compania energetică.
Managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a afirmat, în urmă cu câteva zile, că nu-i surâde faptul că este primul director care nu acordă primă, însă a explicat că nu sunt bani la acest moment, iar administraţia este preocupată de viitorul companiei energetice, în sensul ca aceasta să supravieţuiască şi în 2014.

ciurel123

Sindicaliştii se pregătesc de pichetarea CEO

Liderii de sindicat anunţau în urmă cu trei zile că vor depune solicitări la Primăria Tg-Jiu în vederea autorizării unor proteste care vor avea loc ulterior, în contextul în care conducerea CE Oltenia nu va acorda primele de sărbători minerilor şi energeticienilor.
Sindicalistul Constantin Mitrescu a precizat că sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie intenţionează să picheteze sediul CEO şi cel al Diviziei Miniere, întrucât compania are economii şi ar putea plăti primele. „Noi am intrat în posesia unor documente din care reiese faptul că sunt bani, deci nu au decât să dea primele”, a spus vicepreşedintele FNME, la Radio Tg-Jiu.

Ciurel: Interesul companiei la această oră este să supravieţuiască

Cu doar două zile înainte, managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, explicase într-o apariţie televizată că nu sunt bani de prime, chiar dacă unii lideri de sindicat i-au asigurat pe salariaţii complexului energetic că acestea vor fi acordate.
„Sunt unii lideri care trec prin faţa companiei sau intră şi întreabă de sănătate pe cineva de pe aici şi apoi merg în cariere şi le spun oamenilor că au vorbit cu mine şi că au rezolvat ei problema şi se vor da prime. Nu m-am întâlnit cu nimeni şi nu am promis la nimeni nimic”, a declarat Ciurel.
Managerul CEO a explicat şi motivul pentru care nu se vor acorda prime de sărbători: „Vă spun foarte clar că interesul companiei la această oră este să supravieţuiască, adică să achiziţionăm cantitatea necesară de certificate de CO2. Nu avem bani pentru alte cheltuieli. Dacă ar fi să dăm drumul la prime şi în februarie să intrăm în insolvenţă, sau să cumpărăm carbonul şi să supravieţuim, aleg a doua variantă”, a adăugat Ciurel.
Administraţia CEO declară că face calculele cu maximă acurateţe în privinţa banilor pe care îi încasează pe energia vândută în ultima săptămână, când complexul a funcţionat şi cu 12 grupuri energetice.
Laurenţiu Ciurel spune că la această oră nu există resurse financiare pentru acordarea acestor prime, chiar dacă nu-i surâde ideea că este primul director care nu acordă prima de sărbători. „Este o modalitate ca această companie să supravieţuiască şi anul viitor. Dacă nu suntem extrem de prudenţi şi nu ne facem calculele bine, este posibil să dăm acum primele şi să vedem apoi că nu mai putem da salariile”, a conchis managerul CEO.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.