sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:12

Salariații din CARIERE mai trebuie să aștepte TREI LUNI pentru a avea front de lucru!


• Excavatoare BLOCATE de TREI ANI, în carierele CEO!

Proiectul de modificare a Codului Silvic, propus de către senatorii de Gorj, Scarlat Iriza(ALDE) și Florin Cârciumaru(PSD), care va fi susținut în Camera Deputaților de către Mihai Weber, a trecut, ieri, de Senat, astăzi legea ajungând, în sfârșit, la forul decizional. Completarea adusă Codului Silvic, ajunsă mult mai aproape de promulgare, ajută foarte mult Complexul Energetic Oltenia în privința ușurării procesului de expropriere a terenurilor forestiere, fapt care blochează carierele companiei încă din anul 2015.

Legea, care deblochează 12 excavatoare din CE Oltenia, a trecut de votul Senatului! Fără aceste modificări legislative realizarea producției de cărbune, prevăzută în bugetul pe 2018, era pusă în pericol, anunță SME Oltenia, pe facebook.

Modificarea Codului Silvic a trecut de Senat cu 72 de voturi pentru, venite din partea aleșilor PSD-ALDE-UDMR, dar chiar și a patru senatori PMP și a unuia USR, și cu 30 împotrivă. După mai multe tergiversări, proiectul de modificare a Codului Silvic, susținut de trei parlamentari de Gorj, a trecut, luni, de votul Senatului, ajungând la Camera Deputaților unde se așteaptă o rapidă aprobare.

Funcționare pe bază de „artificii” tehnologice

„De aici, rolul senatorilor de Gorj se oprește, iar misiunea de a trece legea de Camera Deputaților îi revine parlamentarului Mihai Weber, care s-a angajat în realizarea comună a acestui proiect legislativ, ce va debloca fronturile de lucru ale Complexului Energetic Oltenia. Avem trei excavatoare la Cariera Roșia, două la Pinoasa, două la Jilț Nord, trei la Roșiuța și alte două la Jilț Sud, care se vor debloca în momentul în care legea, în această formă, este promulgată. Excavatoarele sunt blocate, majoritatea din 2015, iar acest lucru a adus deservicii companiei. Asta pentru că, din acest motiv, costul de producție al CEO, pe tona de cărbune, a crescut substanțial făcându-se diverse artificii tehnologice pentru a asigura producția de lignit necesară funcționării grupurilor energetice. Din momentul promulgării, CEO va face o documentație de scoatere etapizată a terenurilor din fondul forestier. Decizia de aprobare a acestei scoateri se va face prin Hotărâre de Guvern, iar acest proces va mai dura minimum trei luni de zile”, mai arată liderii SMEO.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: