Salariații Primăriei Motru, anunțați că nu își vor lua salariile în următoarele 4 luni!


În raportul săptămânal dat în fața șefilor de birouri, primarul Gigel Jianu a lansat, marți, o veste șoc, adică aceea că angajații Primăriei Motru nu își vor mai lua salariile în următoarele 4 luni de zile. Edilul a explicat că nu are prevedere bugetară pentru fondul de salarii decât până în luna august, deoarece la întocmirea bugetului pe acest an a avut grijă să bugeteze doar opt luni de salarizare pentru angajați, restul banilor îndreptându-i, spun subalterni de-ai edilului liberal, spre funcționare ori spre buzunarele unor firme de casă, abonate la lucrările cu bani publici.

Angajații primăriei municipiului au luat salarii pe august, în 8 septembrie, în urma unui control al ITM, declanșat la sesizarea liderului de sindicat Pavel Tutunaru, tocmai pentru că până atunci în instituție s-au dat chenzile întârziate și înjumătățite. Acest lucru nu este legal iar instituția va fi sancționată de ITM, în urma verificării respective.
În primărie nu s-au acordat însă deloc voucherele de vacanță și nici norma de hrană pentru personalul primăriei și pentru însoțitorii persoanelor cu handicap.
Mai mult, salariații au rămas și fără sporul de condiții vătămătoare de 5%, că așa a vrut primarul, lucru transmis chiar de Jianu unuia dintre controlorii ITM care i-au trecut pragul primăriei. Deja o parte dintre angajați sunt gata să dea instituția publică în judecată pentru pierderea drepturilor salariale și nerespectarea legii.
Afectată este în aceste condiții Direcția Publică, salariații rămânând și ei fără salarii iar societatea fără debitele virate de la primărie. Asta poate duce la încetarea ori blocarea activității instituției. La ora actuală, primăria are peste 20 de miliarde de lei vechi datorie la bugetul de stat, de aproape 5 luni, angajații pierzându-și calitatea de asigurați. Dacă se mai întârzie o lună, primăria va fi executată și i se vor scoate bunurile la mezat pentru recuperarea debitului.
Direcția Publică are și ea debite mari la bugetul de stat, acumulate de peste 2 luni de zile, de aproximativ 4 miliarde de lei vechi.
Marți, într-o ședință de îndată, primarul a alocat 170.000 de lei Direcției Publice, bani primiți la rectificarea de buget și alți 50.000 de lei pentru achitarea facturilor la energia electrică consumată de primărie.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Un comentariu

  1. Va si ne meritam soarta !Tandemul Jianu(Frone,cum ii spun motrenii,fost PDL-ist !)-Dobrica(„scolit” in Germania,la inceputul anilor ‘ 90 , „ajuns director”,cu ajutorul lui Hanu-nu uitati asta !),datorita „valorii” lor,nu este exclus,ca in mai putin de 1 an,cat mai au,sa duca tot orasul sa „fie executat silit sau chiar sa-l scoata la mezat”!Sunt „maestrii” in schimb,la salarii,deplasari si „mantogareli”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: