Salarii ilegale în companiile de stat

Guvernul le-a limitat salariile, dar managerii privaţi din companiile de stat câştigă în continuare zeci de mii de euro. Nu aplică noua lege, deşi aceasta a fost schimbată încă din martie, anul trecut. Aşa se face că mai mulţi manageri privaţi ar urma să returneze, la stat, o parte din salariile primite până acum. Unii au încasat indemnizaţii duble faţă de cele prevăzute de lege.

Un caz concret de manager privat plătit cu mai mult decât prevede legea este belgianul Christian Heinzmann, de la conducerea companiei Tarom. Indemnizaţia acestuia este de 10.000 de euro pe lună, potrivit propriei declaraţii de avere, deşi legea prevede, din mai 2013, ca managerii privaţi să fie remuneraţi cu cel mult 6 salarii medii pe ramura în care activează. Salariul mediu brut, în transportul aerian, a fost în luna iunie 5.281 de lei.

Astfel, şi salariul brut al lui Christian Heinzmann ar fi trebuit plafonat la cel mult 7 mii de euro. Şi nu este singurul manager care primeşte de la stat mai mulţi bani decât prevede legea. Daniela Lulache a rămas cu un salariu de aproximativ 11 mii de euro.

Potrivit declaratiei de avere, şefa de la Nuclearelectrica a avut în 2013 un venit anul de 347 de mii de lei. Daniela Lulache a fost numita în această funcţie la sfârţitul lunii aprilie. Asta înseamnă că venitul declarat este doar pe 7 luni de mandat. Potrivit noii legi, salariul directorului Nuclearelectrica ar fi trebuit să fie de 5.620 de euro. Sursa: Antena 3

În privinţa CE Oltenia, directorul general Laurenţiu Ciurel câştigă aproximativ 5.000 de euro lunar, conform declaraţiilor publice ale acestuia.

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.