Salarii întârziate, DIN NOU, la Primăria Municipiului! Edilul așteaptă o posibilă rectificare

190 de angajați de la Primăria Motru nu și-au luat, iar, la timp salariile. Angajații ar fi trebuit să intre în posesia banilor pe luna septembrie pe data de 6 octombrie, cel târziu pe 8 octombrie, dar, nici în prezent, salariile nu le-au intrat pe carduri. Mai mult, inspectorii ITM au constatat încă din august că administrația locală nu a respectat atunci termenul de plată a salariilor stipulate în CCM-ul instituție și a amendat primăria, dispunând angajatorului măsura de a respecta dispozițiile art.166 al.1 din Legea 53/2003, potrivi căreia salariul se plătește cel puțin o dată pe lună, la data stabilită în contractele individuale de muncă, în contractele colective de muncă sau în regulamentul intern, după caz.

Mai mult, inspectorii ITM au dispus angajatorului, ordonatorului principal de credite, ca până la data de 6 octombrie 2019 să facă dovada acordării tuturor salariaților îndreptățiți a indemnizației de hrană cuvenită pe lunile ianuarie-iulie 2019, lucru care nu s-a întâmplat. I s-a mai impus edilului local să respecte, pe viitor, dispoziția art.18 din Legea 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru ITM-ul poate să aplice legea și să amendeze persoanele care se fac vinovate de nerespectarea celor trasate.
În ciuda acestor dispoziții, conducerea primăriei repetă întârzierea salariilor și în această lună, motivând lipsa banilor, în schimb făcând alte plăți pentru alte prestări de servicii.
Legea 153/2017 cu modificările și completările ulterioare dispune ordonatorilor de credite obligația de a acorda obligatoriu, lunar, propriilor salariați o indemnizație de hrană cât și salariile la timp.
În ce privește voucherele de vacanță, nici acestea nu s-au acordat salariaților instituției, primarul făcând promisiuni și angajamente că acestea se vor acorda în semestrul al IV-lea.
Angajații primăriei, Direcției Publice și UATAA sunt îngrijorați în legătură cu situația deplorabilă creată.
Primăria Motru plătește lunar aproximativ 1,2 milioane de lei salarii.
Datoriile primăriei au crescut de la 23 mild.700 în 2017 la 27 mild.200 în 2018.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.