sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:37

Salariile pe mai pentru funcționarii unei PRIMĂRII, date la jumătate și cu o întârziere de o săptămână! Tranșa a doua la sfântu’ așteaptă!


Cei 184 de angajați ai Primăriei Motru au primit, pe data de 14 iunie, doar jumătate din salariile aferente lunii mai 2019. Asta, în condițiile în care ștatele de plată și chiar fluturașii de salariu au fost întocmite cu salariile întregi. Sindicatul din unitate îi solicită primarului Gigel Jianu să prezinte situația financiară a primăriei pentru ultima lună, acest organism dorind să știe ce bani au intrat în conturile instituției și ce cheltuieli au fost plătite de UAT recent, mai importante decât salariile. Asta, deoarece art. 161 din Codul Muncii spune: ,,salariile se plătesc înainte oricăror alte obligații bănești ale angajatorilor” dar, și că, neplata salariilor poate atrage daune interese pentru angajator.

„Eu, ca sindicat, voi depune o adresă primăriei, după ce am mai depus una primarului, prin care cer să ni se comunice în scris de ce s-au devansat salariile funcționarilor publici, cu o săptămână, și cer să ni se prezinte situația intrărilor de bani în conturi și a ieșirilor. Eu am informații că bani au fost pentru salarizare dar s-au dus la Direcția Publică, deși primarul nu avea voie să facă așa ceva”, a declarat, ieri, Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor Publici din Primăria Motru.
De altfel, la Direcția Publică este o situație penibilă, aici făcându-se, mai nou, analize privind tarifele privind lucrările efectuate. Direcția are însă de încasat peste 20 de miliarde de lei vechi de la instituția publică, bani care nu au fost achitați nici în prezent. Reamintim că UATAA Motru a apelat la executare silită pentru recuperarea banilor datorați de UAT.
Iz de grevă! Amenințări cu plângeri penale
În ce privesc întârzierile, anul trecut în primăria municipiului s-a mai înregistrat o situație similară. ,,Salariații au rate la bănci, copii la facultăți, pleacă în concedii, nu este posibil să se întâmple acest blocaj”, a mai spus liderul Pavel Tutunaru.
Liderul de sindicat a avut o discuție, în acest sens, cu primarul Jianu, joi, la ora 16.00. La ședință își anunțaseră prezența și salariați ai Direcției Publice Motru nemulțumiți de relația încordată cu primăria.
Primăria Motru are nevoie de o sumă de 7 miliarde vechi pentru achitarea salariilor.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: