sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:28

Salariu de aproape 5000 de euro pe lună, pentru un medic ȘEF de secție la Spitalul Județean Târgu-Jiu! Cât câștigă personalul medical ACUM!


Creșterile salariale pentru personalul sanitar nu sunt o vrăjeală, dovadă că, în luna iulie, mai mulți medici de la Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au încasat salarii cuprinse între 11.000-21.000 de lei, o parte fiind proveniți din gărzi. Cel mai mare salariu pe unitate l-a luat șeful Serviciului de Medicină Legală a SJU, dr.Elena Claudia Beldean primind pe fluturaș 21.784 de lei. De asemenea, alți peste 21.000 de lei au primit și alți doi colegi de-ai acesteia, medici legiști din același serviciu. În top, urmează șefa secției UPU-ATI II, venitul lunar fiind de aproximativ 4000 de euro, adică peste 18.000 de lei, aceasta fiind urmată de șeful Secției Psihiatrie cu 17.250 de lei și de cea de la Neurologie cu 17.043 de lei.

Salariile medicilor din Târgu-Jiu nu sunt atât de mari dacă ne gândim că un medic din Bistrița a încasat în luna mai un venit net de 30.207 de lei, acesta prestând la UPU-ATI. Medicul respectiv, de 6500 de euro lunar, este mult peste șefii șecției UPU-ATI I ori UPU ATI II care abia s-au apropiat de 4000 de euro lunar. Cu toate acestea, pentru un județ ca Gorjul, salariile medicilor din SJU sunt colosale, un doctor putând să-și achiziționeze o mașină nouă dintr-un salariu și jumătate. Dacă la aceste venituri le calculam pe cele din privat, diferențele sunt ca de la cer la pământ.

Salariul managerului, peste 13.000 de lei, al moașei aproape 7000

Dând dovadă de transparență, SJU Târgu-Jiu a publicat în august veniturile salariale ale personalului unității medical pe iulie, iar cifrele nu sunt de neglijat. Astfel, o moașă de la blocul operator a ajuns să încaseze 6992 de lei pe luna iulie, iar un asistent medical principal la blocul operator 5300 de lei. O infirmieră încasează între 2300-2596 de lei pe lună, în timp ce un brancardier obține și el 2009 lei. Medicul primar de la Boli Infecțioase a avut un venit, în iulie, de 10.806 lei, în timp ce, peste 12.800 de lei a luat stomatologul de urgență. De altfel, chiar și medicul de pe medicina muncii a luat aproape 9800 de lei, iar medicul de pe medicină sportivă a depășit și el 7800 de lei lunar. Un medic oncolog a încasat și el 11.403 lei în iulie și 13.007 lei medicul de la Centrul de Sănătate Mintală. Medicul primar de la Compatimentul de Chirurgie Orală și Maxilo Facială a obținut 11.771 de lei, iar cel de la compartimentul de Geriatrie a luat 10.459 de lei. Medicul nefrolog a încasat 10.199 de lei, iar managerul spitalului 13.293 de lei.

Farmacistul șef, dublu la dactilografa

Directorul medical al SJU a încasat și el 12.770 lei, iar cel financiar contabil sub 7700 de lei, ca directorul de îngrijiri să coboare la 5893 de lei. O dactilografă a SJU ia 2232 de lei, iar o lenjereasă 1371 de lei. Bucătarul spitalului a încasat puțin peste 1800 de lei, iar un inginer specialist în jur de 3200 de lei.
Farmacistul șef ajunge la 4800 de lei lunar, iar un asistent de farmacie la 3300 de lei. Șeful Laboratorului SJU ajunge și el la 12.200 de lei, iar un medic radiolog la maxim 11.300 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

11 comentarii

 1. Spaga mai ia? Macar acum sa-si faca treaba cum scrie la carte, fara ifose si abureli in asteptarea plicului.

 2. Verificati si salariul asistentului sef Vintilescu sa vedeti pe ce salariu colosal doarme la serviciu un asistent care il barfeste pe dr.Niculescu non stop. Pai el se poate compara cu un medic eminent?

 3. Sa se verifice si salariile asistentelor din scoli si gradinite, au un venit net de minin 3000/luna lei si stau 5-6 ore/zi

 4. indiferent ce comentarii aveti,adevarul nu l vedeti !? Incercati sa descoperiti ce ,,produce,, ptr respectivul salariu si,cine si cum face retribuirea !? Care este prestatia acestora ,calitatea servicilor,si ,nu uitati,nu au seringi,nu au halate,nu s paturi si Medikamente dar,incaseaza!!!!Nesimtirea acestora este aceeasi cu cea a fam. Ceausescu cind considerau ca li se cuvine ! Cit de bou sau vaca sa fi sa poti accepta ceva ce nu meriti!? sacul e la fund si voi traiti intr o lume numai a voastra ,de imbuibati prosti si curve ieftine,indiferent pe unde va ,,plimbati,, lasati mirosul caracterului de om prost ,de necivilizat si badaran!!! Si nu in ultim rind,mirositi a seminte de floarea soarelui si dovleac indiferent ,oriunde va gasiti ptr ca le lasati in urma voastra,acea urma de ,,educat si invatat ,,!?

 5. Este foarte bine ca au asemenea salarii cei care lucreaza in sistemul medical . Acum nu se mai pot plange ca nu sunt platiti bine si de aceea urmatoarea masura care le trebuie impusa este eliminarea rapida a celor care ,,cer spaga” !
  Sa fie pusi sa semneze ca odata ce a fost prins ca a luat spaga sau nu si-a facut datoria sa fie eliminat din sistem , adica sa nu mai poata profesa .

  • Este foarte corect ce spuneti, dar nu avem noi sansa sa vedem vreodata asa ceva in sistemul de stat si aici ma refer la oricare sistem de stat.

 6. Sfidare pentru mediul privat, cei care le dau salarii. Dorm toata noaptea, au facut concediu tot pe banii nostrii si se comporta cu aceiasi indiferenta. Medicamente nu, lenjerie nu, nimic nou. O lume nebuna.

 7. In Romania totul a luat-o razna ! Este foarte bine sa dai salarii mari anumitor categorii profesionale. Dar nu poti sa platesti un medic cu 5000 euro si un cercetator cu 500 euro. Sistemul bugetar in general este foarte bine platit, dar , din pacate, nemeritat , fiindca este saturat de neprofesionisti , de lipitori de afise.
  Diferenta dintre stat si privat este fantastic de mare, din punct de vedere al salarizarii.
  Statul uita ca sectorul privat este motorul unei societati.
  Intro societate normala trebuie sa existe echilibre economice, nu poti actiona pompieristic doar acolo unde arde.
  Asta dovedeste amatorismul administratiei statului

 8. Sunt cateva prin urgenta care stau numai pe mesaje pe telefoane si la taclale, primesc salarii imense ca sa faca telenovele prin spital.

 9. Cine are carte are parte. Foarte bine ca sunt salariile la nivelul tarilor occidentale, dar ce facem cu electricienii, mecanicii, soferii, sudorii, dulgherii, zidarii, minerii din cariere, energeticienii, care muncesc din greu si primesc un salariul lunar de 2200-2600 lei, adica muncesc aproape un an de zile sa castige cat un doctor intr-o luna. Diferentele de salariu sunt colosale intre categoriile sociale in Romania si nu sunt echilibrate ca in Occident. Se vede clar , ca la guvernare sunt persoane ce nu au nimic comun cu economia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.