Salariul minim din construcţii: 2.360 de lei „în mână” din 2019

Ordonaţa de Urgenţă nr. 114 din 2018, publicată în Monitorul Oficial pe 29 decembrie, aduce o schimbare paradigmatică pentru angajatorii şi salariaţii din construcţii.
Prin Ordonanţa antementenţionată, Guvernul a stabilit, în premieră pentru ţara noastră, un salariul minim exclusiv pentru angajaţii din construcţii. Concret, cel puţin 3.000 de lei brut lunar vor câştiga din 2019 angajaţii cu contracte individuale de muncă în sectorul construcţiilor, potrivit OUG nr. 114 din 2018.

OUG nr.114 din 2018 aduce şi o serie de facilităţi fiscale pentru salariile din construcţii:

angajaţii vor fi asiguraţi la sistemul asigurărilor sociale de sănătate fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate;
contribuţia de asigurări sociale scade la 21,25%, de la 25% cât a fost până acum;
veniturile din salarii, scutite de la plata impozitului pe venit;
sistarea contribuţiei la Pilonul II de pensii;
contribuţia asiguratorie pentru muncă, pe care o plăteşte angajatorul, scade la 0,3375%, de la 2,25% cât a fost până acum.
Aceste facilităţi fiscale vizează firmele care realizează cel puţin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, în activităţi din construcţii, ai căror salariaţi au venituri brute lunare din salarii şi asimilate salariilor, cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar inclusiv şi care sunt realizate în baza contractelor individuale de muncă.
Facilităţile fiscale oferite angajaţilor şi angajatorilor din construcţii sunt valabile în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 inclusiv, potrivit OUG nr. 114 din 2018.

Citește pe: economica.net

loading...
Loading...

Citește și

Avertisment CERT-RO, după atacurile cibernetice: Nu deschideţi „ofertele irezistibile” de pe email, WhatsApp sau Facebook

CERT-RO-Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică anunţă o creştere semnificativă a atacurilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: