Salvator sau profitor? Cine e Narcis Ciocăzanu, afaceristul care a scos 1,2 milioane de lei de la saltea pentru „Casa Moangă”

ciocazanu1

Afacerea imobiliară „Casa Moangă” a scos în lumina reflectoarelor un milionar ce s-a vrut în ultimii ani mai mult decât discret – Narcis Ciocăzanu.
La prima vedere, afaceristul pare un salvator al casei monument istoric, terenul aferent acesteia şi clădirile din curtea imobilului pe care a plătit, după spusele sale, 270.000 de euro, în realitate însă, Ciocăzanu a şi demarat procedurile pentru demolarea anexelor şi construirea unor „locuinţe colective P+2”.
Despre Ciocăzanu se ştie doar că activează în domeniul afacerilor imobiliare „pe persoană fizică” de câţiva ani de zile, a construit câteva blocuri în Tg-Jiu şi este asociat la Hala de Carne SRL.

Acesta deţine 25% din firma Hala de Carne SRL, împreună cu Constantin Bicheru, Ion Bija şi Dumitru Ciobescu, iar societatea a derulat afaceri, anul trecut, de 9,7 milioane de lei şi a avut un profit de numai 16.000 de lei.
Despre Ciocăzanu se speculează că ar fi interpusul unor afacerişti din capitală, iar alte zvonuri îl plasează pe afacerist în cercul de interese ale unor ofiţeri din MAI.

ciocazanu2

Firme cu activitate suspendată, afaceri „pe persoană fizică”

Narcis Ciocăzanu, afaceristul care a achiziţionat „Casa Moangă”, un imobil monument istoric pentru care nu s-au înghesuit să-l cumpere nici Primăria Tg-Jiu şi nici Ministerul Culturii, deşi aveau drept de preempţiune, e unul dintre speculanţii imobiliari de succes.
Ascensiunea sa a început în urmă cu câţiva ani când a beneficiat de unele retrocedări în zona Dăneşti, iar mai apoi a cumpărat un teren, în Tg-Jiu, chiar de la vicepreşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, pentru care a plătit 20.000 de euro. La acea vreme, Ciocăzanu era partener de afaceri cu Carmen Claudia Nedelcu, o femeie de afaceri care a eşuat, recent, în domeniul imobiliar.
Cel mai tare tun al lui Narcis Ciocăzanu a fost achiziţia unui teren în strada 16 Februarie din Tg-Jiu, de la un fond de investiţii care avea printre acţionari câţiva cetăţeni străini şi pe omul de afaceri Răzvan Munteanu, soţul solistei Delia. Pe acel teren, Ciocăzanu a construit două blocuri cu trei etaje, iar construcţia celui de-al treilea e într-un stadiu avansat. Afaceristul deţine şi imobile similare şi în alte zone ale oraşului, însă „cartierul” construit în zona Pasarelei i-a revoltat pe cei care locuiesc în blocurile vecine. Oamenii spun că proiectul imobiliar al lui Ciocăzanu este construit ilegal şi se întreabă cum a obţinut acesta avize şi autorizări de la autorităţile locale în contextul în care cele trei blocuri nu respectă nici o normă de vecinătate, le-a obturat lumina în apartamente şi le-a limitat parcările şi accesul de intrare.
Afaceristul îi contrazice pe vecinii săi şi spune că totul este legal. „Nu cred că au fost probleme. Aleea dintre blocuri e proprietate privată, se află pe terenul meu, dar eu am renunţat în favoarea oamenilor pe care nu cred că i-am deranjat”, spune Ciocăzanu.
Referitor la proiectul imobiliar din curtea „Casei Moangă”, omul de afaceri a declarat că deocamdată nu poate să bată un cui acolo şi asteaptă avizele necesare de la Comisia pentru Cultură pentru a renova monumentul istoric. „Eu cumpăr de obicei terenuri şi nu văd unde e terenul. Casa e într-o stare deplorabilă, cu tavane cătute şi nu am voie nici măcar să vopsesc acoperişul. Dar eu pe unde trec am lăsat lucruri frumoase în urmă. Da, e adevărat, o să construiesc un imobil P+2 în acea curte, totul legal, cu aviz de la Comisia pentru Cultură” , a afirmat Ciocăzanu.

„N-am pe nimeni în spate, doar o haină”

Curios este că afaceristul a declarat că a cumpărat casa cu 270.000 de euro şi a derulat investiţii imobiliare „minore”, de alte sute de mii de euro, în condiţiile în care nu are nici un împrumut la bancă sau vreo firmă prosperă.
Acesta a înfiinţat în 2013 două societăţi comerciale „Narcis Ciocăzanu – tranzacţii imobiliare” şi „NAC – tranzacţii imobiliare SRL”, prima având datele financiare suspendate de la afişare pe portalul Ministerului Finanţelor, iar cea de-a doua are activitatea suspendată din acelaşi an şi nu a derulat afaceri.
Ciocăzanu declară că toate proiectele sale imobiliare sunt „pe persoană fizică” şi nu este interpusul nimănui. „Am împrumuturi, dar nu aţi căutat voi bine. Afacerile sunt legale, pe persoană fizică şi am văzut că m-au numit rechin imobiliar, însă e vorba de afaceri minore. N-am pe nimeni în spate, doar o haină”, a menţionat businessmanul.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

7 comentarii

  1. Dar TVA pe vanzarile de locuinte plateste la Stat ? Altfel se cheama evaziune . Incearca si el reteta lui Negoita cu constructii si vanzari de locuinte pe persoana fizica ? Si apoi constructiile ,, in regie proprie ,, le a facut el insusi cu mana lui , cu angajatii firmelor sale cu activitate suspendata sau cu muncitori ,,,,la negru ?

  2. Si cu Damaschin in spate….

  3. Gorjeanu’ , iar ai ajuns in situația zicalei :’ care-i treaba măgarului de unde beau oile apa ?’. Pai TVA plătesc firmele, oamenii de afaceri, sau afaceriștii cum le place Ziariștilor” by” Gorj săi întărâte pe cei făra carnet de cotizații! ești curios? In baza Legii 544/2001, accesul la informațiile publice, faci Mătăcuță o adresa către ANAF si răspunsul, ca să-l facem de ras si sa demascam evazionistul ,i-l pui in facsimil aici! Pana atunci,Ciocu mic! Doar cârcotelilor, daca vezi undeva ca se construiește ceva, e semn ca niște oameni au scos banii din buzunar, au plătit materiale, forța de munca,avizele, etc! Voi? Cu ce va omorâți timpul?

  4. Sa vedem cum justifica domnul Narcis provenienta banilor si poate asa afla si ANAF-ul cum vinde o persoana fizica apartamente in blocuri construite in regie propie,poate verifica si daca domnul respectiv elibereaza acte justificative pe produsele din carne pe care le comercializeaza in Piata Centrala…..si atentie ca domnul respectiv nu construieste blocuri ci adevarate cutii suprapuse ale morti,la un cutremur aceste ,,blocuri ,,vor cadea primele deoarece sunt facute pe o fundatie mlastinoasa iar la suprafata sunt din materiael de cea mai proasta calitate…mergeti in zona si vedeti cu ochii vostri.

  5. Domnule Coleg, când spune-ți ” sa vedem cum justifica banii”, va referiți si la mine? Sa vedem înseamnă, persoana întâia plural deci sunt inclus! Facem comisie, cum procedam ? Mi-e dor de acțiune, sunt șomer de vreo trei ani , ați avut o idee excelenta! Si bă, ANAF, de unde are asta banii bă, de ce nu justifica de unde are carnea, l-ați verificat la bonuri, voi nu citiți presa, ce mama dracului trebuie sa vin eu Gica si cu Coleg sa va trezim ? Si Inspecția in Construcții ,voi știți ca asta construiește in mlaștina? Cum, mai sunt si alții in mlaștina? Nu contează, reclamam!? Si ITM -ul asta construiește cu munca la negru, verificați! Da , facem plângere penală! Ce daca nu se verifica, ce daca e denunț calomnios, noi suntem Coleg Bun si Gica Contra? Ce nume sunt astea? Pai Nașu e de vina, nu le-am ales noi? E bine domnu Matei? Las’ ca-L învățam noi minte, casa-i trebuia! Da domnu Matei, eu cu mintea odihnita, am o idee: Ce-ai zice sa comanzi matale la niște ziaristi( cum de unde!!!?), o ancheta in care sa scoți la lumina de la cine au recuperat moștenitorii Frumușeanu casa, de ce le-a trebuit hotarâre judecătorească, exista legea restituirii imobilelor deposedate abuziv, cum ce lege goagles, vreți totul mura-n gura, cine S-a opus restituirii, cine trebuia sa întrețină in bune condiții imobilul pe perioada cât L-a stăpânit! E ,asta ar fi interesant, nu manglelile voastre de șantajiști dovediți! Juridic, definitiv! Sunteți reabilitați sau in caz de Doamne -ferește! recidiviști?

  6. Narcis,avem carevasăzică 2(doua) variante : ori ești un orientat om de afaceri, știi sa înveți din experiența altora, adică nu contează cum ești perceput in știre ,pozitiv sau negativ= notorietate! Si a doua varianta, băiat de la țara, cu ceva noroc, ai intrat in vizorul Jmekerilor! In acest caz, primul sfat ți-l dau gratis, pentru al doilea vin cu chitanțierul: Ia-l consilier pe dl. Surupaceanu! De ce? Îți spune el…? Si nu sari calul, maxim 3 salarii minime pe economie, au cedat si la mai puțin, si încearcă si cu produse , e foame mare! Cred ca Horvath scrie si ” pe cărbune”! I-l da si ea apoi cu discount!

  7. Pentru trei trăndăfiri

    Vorbiti de un domn care construieste locuinte.Mai bine intrebati-l pe Carciumaru cum functioneaza un service auto in plina strada chiar in zona blocurilor despre care vorbiti.Participantii la trafic chinuiesc pe strada aceea. MULTUMIM MULT „IEDILULUI”!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: