Sancționați de către ITM pentru că au refuzat să se identifice!

Inspectorii din cadrul ITM Gorj și cei ai Direcției Regionale Antifraudă Târgu-Jiu au desfăşurat, săptămâna trecută, nouă controale comune, fiind vizate mai multe domenii de activitate.

”Acţiunile au debutat joi, 15 august, în bâlciul anual organizat în oraşul Tismana, trei persoane fiind sacţionate contravenţional cu 10.000 de lei, fiecare, pentru refuzul de a completa fişele de identificare puse la dispoziţie de către inspectorii de muncă”, a declarat Neli Matei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritoria de Muncă Gorj.

De asemenea, în municipiul Târgu-Jiu a fost depistată o persoană care presta activitate la un fast food fără forme legale de angajare, contractul individual de muncă, încheiat cu angajatorul, fiind încetat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, cu câteva zile înainte de efectuarea controlului.

„Atunci când o persoană munceşte în condiţii legale, timp de ani de zile, pentru un angajator, dar continuă să aibă statutul de salariat temporar după încetarea raporturilor de muncă până la găsirea unui înlocuitor, intră sub incidenţa art. 260, alin.1, lit.e. din Legea 53/2003, Codul Muncii, contravenţia în acest caz reprezentând muncă fără forme legale de angajare şi fiind sancţionată cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Înainte de a lua decizii în astfel de situaţii, le recomand angajatorilor să ia legătura cu instituţia noastră pentru o consultare de specialitate, eliminând astfel orice risc de încălcare a legii”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Un polițist local din Târgu Jiu a murit la doar 49 de ani!

Un polițist local din Târgu Jiu s-a stins la doar 49 de ani după o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: