Sancțiuni de peste 17.000 de lei aplicate de polițiștii rutieri din Gorj

La data de 2 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj, Poliției Municipiului Târgu Jiu și Poliției Municipiului Motru, împreună cu reprezentanți ai I.T.M. Gorj, au executat o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului de persoane în regim de taxi şi combaterii transportului ilegal în domeniu, pe raza municipiilor Târgu Jiu și Motru.

Cu ocazia controalelor efectuate de polițiști au fost verificate 98 de autovehicule tip taxi, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a neregulilor constatate.

Dintre acestea, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar 16 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind în valoare de 17.255 lei.

Totodată polițiștii au reținut și 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea a fost identifică o persoană care desfășura activități de taximetrie fără forme

legale de muncă.

Pe timpul desfăşurării acţiunii nu a fost înregistrat niciun accident rutier soldat cu victime omeneşti în care să fie implicaţi cu vinovăţie conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane în regim de taxi.

Pentru combaterea încălcării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane în regim de taxi, activitățile vor continua, atât cu ocazia acţiunilor viitoare cât şi în timpul controalelor zilnice.

Loading...

Citește și

Amendati pentru că au refuzat să se supună controlului inspectorilor ITM Gorj!

Două persoane fizice, salariate ale unui angajator din judeţul Gorj, au fost sancţionate, săptămâna trecută, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.