duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:53

Șapte persoane prinse muncind la negru de către inspectorii ITM Gorj. Amenzi URIAȘE pentru agenții economici


Inspectorii Serviciului Control Relații de Muncă din cadrul ITM Gorj au depistat, săptămâna trecută, cinci agenți economici care foloseau la muncă șapte persoane fără să le întocmească forme legale de angajare. Cei cinci angajatori au fost sancţionaţi, pentru folosirea muncii la negru, cu amenzi în valoarea totală de 140.000 de lei.
Trebuie menționat că peste 700 de agenți economici din județ au fost informați cu privire la principalele reglementări în domeniul relaţiilor de muncă, în cadrul unei campanii derulate de ITM pentru prevenirea abaterilor de la legislaţia muncii.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat 38 de controale, săptămâna trecută, care au avut drept scop identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, fiind depistaţi, în localităţile Târgu-Jiu, Novaci şi Urdari,cinci angajatori care utilizau în activitate şapte persoane fără forme legale de angajare. „Cei cinci au fost sancţionaţi, pentru folosirea muncii la negru, cu amenzi în valoarea totală de 140.000 de lei. Inspectorii de muncă au dispus, de altfel, 22 de măsuri pe care angajatorii sunt obligaţi să le ducă la îndeplinire, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 republicată cu modificarile și completările ulterioare și a H.G. 500 /2011 actualizată cu modificările și completările ulterioare. Cele mai importante deficienţe constatate se referă la neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii, precum şi nerespectarea normelor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor”, se arată într-un comunicat remis presei de către ITM Gorj.
Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat, în aceeași perioadă, 17 controale în cadrul cărora au fost descoperite nouă neconformităţi, fiind aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale pentru instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucratori a echipamentul individual de protecție.

ITM Gorj a continuat campania…
…pentru prevenirea abaterilor de la legislaţia muncii, fiind informați, de la începutul acesteia, 749 de angajatori din judeţ cu privire la principalele reglementări în domeniul relaţiilor de muncă.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.